EURO 2020

Nem hibázhatnak az osztrákok, de behúzzuk őket?

Ausztria kellemetlen helyzetben van, hiszen csak a harmadik helyet birtokolja a G-csoportban. Nyernie kell, nincs mese.

Az osztrákok legnagyobb sztárjára ismét komoly felelősség hárul. fotó: Bayernmania Twitter

Csütörtökön az osztrákok hasonlóan fontos Európa-bajnoki selejtezőt vívnak, mint a mi fiaink, ugyanis a G-csoport küzdelmei is hihetetlenül izgalmasan alakulnak. Az Izrael elleni összecsapást a bukik szerint mondjuk simán kéne hozniuk, pedig az odavágón is megmutatta ellenfelük, hogy aligha adja könnyen magát.

{"headTitle":"Ausztria-Izrael","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ausztria","odds":"1.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Izrael","odds":"7.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
280461

Franco Foda legénysége nagyon pocsékul indította a kvalifikációs versengést, hiszen 2/2 zakóval kezdett. A lengyelek elleni vereség mondjuk úgy ahogy várható volt, ám az izraeli parádé már aligha. Az emlékezetesre sikerült meccsen Arnautovic már ugyan a 8. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, Izrael azonban Eran Zahavi mesterhármasának köszönhetően végül lesimázta nyugati szomszédunkat. Többek között ezzel az iszonyatosan nagy bombával.

Azóta viszont feltámadtak Alabáék és négy meccs óta veretlenek. Ugyan a lengyeleket ezúttal sem sikerült megcsípniük, Lettország valamint Észak-Macedónia ellen is sziporkáztak. Csatárfronton kiemelkedőt nyújt a Premier League-ből Sanghajba igazolt Arnautovic, aki 6 meccsen 6 gólt jegyez, fő bizodalmuk így benne lesz. A csapat vezére természetesen a Bayern-ász, Alaba, de a werderes ifjonc, Marco Friedl is játékra jelentkezik. 

Az izraelieknél a Charlton duója,  Beram Kayal és Tomer Hemed nem utazott a csapattal, ott van ellenben Zahavi, aki jelenleg vezeti a csoport góllövőlistáját, mégpedig kilenc találattal. 
Ami feltűnő amúgy, hogy Izrael otthon ugyan viszonylag stabilan fut, de idegenben rend szerint alulmarad.

Ezt a sebezhetőséget kell kihasználni a sógoroknak, akik ha nem akarnak lemaradni a 2020-as Eb-ről, akkor mindenképpen be kéne húzniuk az összecsapást. A vendégek gyenge pontja amúgy is a védelmük, így Ausztria nyeretését a gólokkal kombinálni sem ördögtől való elképzelés.

{"headTitle":"Ausztria-Izrael","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ausztria nyer + 1.5 gól felett","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942134] 2019-10-10 20:45:00 Ausztria - Israelx;