Európa Liga

A Sasok most már nem hibáznak

Tavaly elődöntőig menetelt az Eintracht, amelynek kötelező lesz győzelemre játszania a Strasbourg ellen.

Paciencia ezúttal is kemény küzdelemre számíthat. fotó: Frankfurt Official

Az Eintracht Frankfurt csütörtökön a Strasbourgot fogadja az Európa-liga playoff visszavágóján. Az első meccs kevés nagy helyzetet hozó 1-0-s francia sikert hozott, de az oddsok alapján ennek ellenére a Sasok a favoritok a második 90 percen.

{"headTitle":"Frankfurt-Strasbourg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-29 20:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"1.31","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Strasbourg","odds":"10.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nem voltak könnyű helyzetben Adi Hütter fiai az odavágón, hiszen a Strasbourg otthonából az utóbbi 24 év európai kupameccsein csak a Milan tudott győzelemmel távozni. Nem segített persze az sem, hogy nyáron elveszítették sztárcsatár duójukat (Jovic és Haller), de a keret még így is nagyjából rendben van. Erősíteni is sikerült az átigazolási időszak vége felé járva - a Sportingból megszerezték a tapasztalt holland támadót, Bast Dostot.

Tovább nehezíti a tavalyi El-elődöntős helyzetét, hogy Gacinovic és Rebic is sérüléssel küszködik és lélektanilag sincsenek a toppon, miután a Bundesligában vereséget szenvedtek a hétvégi, Lipcse elleni találkozón. Mesterük mindezek ellenére bízik csapatában, de nincs elájulva a kialakult helyzettől. 

Ez egy nagyon veszélyes eredmény, hiszen még ha kettővel vezetünk is, nagyon kell vigyáznunk. Szervezetten kell játszanunk és megtalálni a kapuig vezető utat, úgy is, hogy az ellenfél nagyon mélyen fog védekezni.

- nyilatkozta Hütter.

Eintracht Frankfurt#germany-eintracht_frankfurt#5

Amiben bízhatnak, hogy a franciák jellemzően otthon erősek - a legutóbbi három idegenbeli találkozójukon mindössze két gólt hoztak össze. Mondjuk amúgy is jellemzően underes meccseket hoznak, az elmúlt hat tétmeccsükből egy alkalommal sem ment kettő fölé a találati szám.

A szorzók tehát sima Frankfurt sikert sejtetnek, a trendek alapján pedig a fogadók pakolják is a hazait rendesen. A távozók és sérültek miatt azért ennyire biztosan nem lesz egyoldalú a meccs, amely hasonlóan küzdelmes, védekezésre építő taktikai csatát ígér. Éppen ezért az három gól alatti ázsiai hendikep opció jóval tetszetősebb.

{"headTitle":"Frankfurt-Strasbourg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-29 20:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 gól alatt (ÁH)","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3143352] 2019-08-29 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Strasbourgx;