Német foci

1.77-es tippünk van a fordulózáró rangadóra

  • gb1

A Nürnberg a múltban kizárólag az élvonalban mérte össze tudását a Hamburggal, ezúttal azonban új körülmények vannak.

Hecking bizakodó az új kiírással kapcsolatban. fotó: Twitter

A hétfői nap két pompás meccset is tartogat számunkra, mégpedig az angol és a német másodosztályból. Utóbbiban a második fordulót záró Nürnberg-Hamburg lesz terítéken, amelyen két régi rivális méri össze erejét.

A felek idáig 64 alkalommal találkoztak, de minden esetben a Bundesligában és ez lesz az első összecsapásuk a második vonalban.

A bukik szerint klasszikus háromesélyes meccsről van szó, mégpedig olyannyira, hogy szinte egál szorzót kaptak a csapatok.

{"headTitle":"Nürnberg-Hamburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nürnberg","odds":"2.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Hamburg","odds":"2.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Nürnberg tavaly pottyant ki az élvonalból, így érthető módon a legtöbben arra számítottak, hogy sikerrel indítják ezt a szezont és így is lett. Könnyű dolguk mondjuk aligha volt, hiszen a Drezda uralta az összecsapást, ám hiába a több lövés és a 63 százalékos labdabirtoklás, a győzelmet egyetlen találattal az 1. FCN szerezte meg. A Der Club mindössze öt lövést regisztrált a meccsen és 0.45-ös xG-t jegyzett, amit persze foghatunk a szezon eleji formára, de az látszott, hogy sürgős finomhangolásokra van szükség.

A Hamburgnál sem állt még össze rendesen a képlet. A csapat teljes átalakuláson esett át a nyáron - megszerezték edzőnek a Gladbachnál leköszönő, rendkívül tapasztalt Dieter Heckinget és nem kevesebb, mint 11 (!) játékost igazoltak. Ebből hatan már az első meccsen is lehetőséghez jutottak, amin azonban nem ment túl hatékonyan a játék és csak a 98. percben sikerült 1-1-re menteniük a Darmstadt elleni nyitómeccset.

Ebben a ligában 85-90 percen át kell hibátlanul játszanod, ahhoz, hogy nyerni tudj. Egy percre sem szabad megpihenni. Ezt a csapatunknak is tudatosítania kell.

- mondta Hecking a sajtótájékoztatón.

Hamburger SV#germany-hamburger_sv#5

Ugyan a nürnbergi gépezet akadozott a nyitómeccsen, de a felkészülési időszakban láthattuk, hogy kreativitásból és helyzetkidolgozásból sincs hiány. Dovedan, Hack, Medeiros, Schleusener és Ishak mind kiemelkedő játékosok ezen a szinten, akik komoly gondot okozhatnak majd a Hamburgnak, főleg a Max-Morlock telt házas közönsége előtt. A Hamburg sincs még topformában, de az első körben fortuna sem volt velük, hiszen 24 lövést eresztettek el a meccsen. Mindezek tudatában inkább overes meccsre számítunk, de a 'mindkét csapat lő gólt' opció zöldülésének sem kéne gondot okoznia.

{"headTitle":"Nürnberg-Hamburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081689] 2019-08-05 20:30:00 Nürnberg - Hamburger SVx;