Audi-kupa

Ennyiért még megéri behúzni a Bayernt

  • gb1

Az Audi-kupa döntőjében Bayern München-Tottenham meccset rendeznek, mi pedig bízunk a favoritban.

Vajon melyik csapat lesz a 2019-es Audi-kupa győztese? fotó: Bayern München Official

Négy parádés meccs bő 24 óra leforgása alatt - ez az Audi-kupa, amely Münchenben mindenképp a nyár fénypontjának számít. A kiírást kétévenként tartják és ez a hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül - ezidáig a házigazda Bőrnadrágosok háromszor emelhették magasba a trófeát. A Tottenham másodszor vesz részt a megmérettetésben és a Real Madrid keddi legyőzésével joggal reménykedhet, hogy már az előszezonban sikerül egy serleggel bővíteni a vitrint.

{"headTitle":"Bayern München-Tottenham Hotspurs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-31 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Tottenham","odds":"4.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Az oddsok alapján ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Bayern elég nagy favorit az összecsapáson - ha a németek nyerik a kupát, akkor 1.4-es, ha az angolok, akkor pedig 3-szoros oddsot foghatunk. 

A Spurs egész jó felkészülési időszakot tud a háta mögött, de a pont az i-re egyértelműen a szerdai meccsen való diadalmaskodás lenne. A Real Madridot viszonylag simán gyűrték le, bár Zidane alakulata kisebb mélypontra került a nyári időszakban. Érdemes megnézni a győztes góljukat megelőző briliáns Marcelo indítást.

A Bayern ellenben tükörsimán intézte el török ellenfelét - a Fener mondjuk jelenleg hazájában sem túl nagy faktor, hiszen a Super Ligben a hetedik helyen végzett. A 6-1-es győzelem persze így is kalapemelést érdemel, ellenben kisebb aggodalomra adott okot Gnabryt hamar le kellett kapnia Niko Kovac-nak. Szerencsére úgy tűnik, hogy a szélsőnek nincs komoly baja és akár már szerdán pályára léphet. A lépés így is jól jött ki, miután a helyére érkező Müller rég nem látott bombaformát mutatott és három gólt szerezve segítette csapatát a sikerhez.

Bayern München#ger-bayern_munich#5
Tottenham Hotspur#eng-tottenham#5

 

Tudtad?
 

  • A Spurs támadója, Son a Bundesligában kezdte profi karrierjét. A Hamburg, majd a Leverkusen színeiben összesítve 165 bajnokin 49 gólt termelt.
     
  • Lewandowski eddig 13 alkalommal játszott angol ellenfél ellen, amelyből hat alkalommal volt a győztes oldalon és öt találatot jegyzett.
     
  • A két együttes a történelem során mindössze négyszer találkozott - legutóbb 36 éve, a 83/84-es UEFA-kupa nyolcaddöntőjében mérték össze tudásukat.

 

Várható kezdők

Bayern: Neuer (c) – Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Thiago, Sanches – Gnabry, Goretzka, Coman – Lewandowski

Tottenham: Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Georgiou - Winks, Sissoko, Ndombele, Eriksen - Son, Kane
 

A trendek alapján a Bayern oddsa kisebb esésbe kezdett, de az 1.75-ös szorzó még mindig tartogathat értéket. Ugyan nyilvánvalóan fontos a kupa megszerzése, de a prioritás Kovac és Pochettino számára is, hogy ne sérüljön le senki, így nem hinnénk, hogy megszakadnak majd a felek. Ahogy a tegnapi elődöntők is mutatták, a gólok száma elég kiszámíthatatlan, így inkább maradunk a sima 'H'-nál. 

{"headTitle":"Bayern München-Tottenham Hotspurs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-31 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3136523] 2019-07-31 20:30:00 Bayern München - Tottenham Hotspurx;