Spanyol foci

Íme 70.000 Barca-drukker véleménye és az oddsok Valverde lehetséges utódjáról

A spanyol taktikus könnyen lehet, hogy nyáron távozik a csapattól. Nem meglepő, hogy kit látnának szívesen a helyén.

Közel a vég? fotó: archív

Ernesto Valverdét 2017 májusában nevezték ki a Barcelona élére, ám egyre erősödnek a pletykák, hogy nem tölti ki 2020-ig tartó szerződését. Annak ellenére is egyre több szó van lehetséges utódairól, hogy első évében behúzta a bajnokságot és a Copa del Rey-t is és a 18/19-es szezonban is minden fronton állja a sarat fiaival.

A katalán gigász hivatalos oldalán Valverde az alábbiakat mondta az eszkalálódó helyzetről. "Nem tudom, hogy mit fogok csinálni a következő szezonban. A futballban ki tudja, mit hoz a jövő? 

Mindannyian tudjuk, hogy mennek a dolgok, ezért én soha nem gondolkodok hosszú távon. Számomra a  két hónap is már annak minősül. Ha nyersz egy meccset, mindenki boldog, de ha vesztesz egyet, máris mindenki téged figyel. 

Amit én szeretnék, az az, hogy mindenki elégedett legyen a munkámmal. Ha nem nyerjük meg a bajnokságot, mindenki az edzőt vonja kérdőre, hiszen az övé a felelősség. Szeretném teljesíteni a kitűzött célokat” 

- szemléltette nyilatkozatában remekül a trénerek nehéz helyzetét.

Az egyik legnagyobb spanyol sportlap, a madridi Marca ennek apropóján készített kutatást a Barca-szurkolóinak körében és az eredmény sokakat meglepett. A válaszadók közül a legtöbben (31%) a klub legendás játékosát, a még mindig csak 38 éves Xavi Hernández Creus-t látnák szívesen Valverde utódjaként. Szorosan mögötte egy tapasztalt tréner, Quique Setien áll (30%), aki csodákat művelt a Real Betis csapatánál. A harmadik helyre a belgákkal vb-bronzig jutó Robert Martínez futott be (13%).

Az erre vonatkozó piacot egyelőre egy külföldi buki nyitotta meg, ahol a szavazáshoz hasonlóan listázzák a tréner-jelölteket. A Barca-drukkerekkel ellentétben azonban itt Setien vezet toronymagasan, Martínezt pedig nem veszik az esélyesek közé sem.

Ki lesz a Barca következő edzője?  
Quique Setien 2.10
Xavi  5.00
Massimiliano Allegri  7.50
Ronald Koeman  9.00
Joachim Löw  14.00

 

Szerintetek ki ül le Valverde után a kispadra?