Szavazás

Ki a legjobb kapus a világon? - szavazás

Nem egészen egyértelmű a képlet manapság, hogy ki is a legjobb portás a földkerekségen. Döntsük el együtt.

Évről évre komoly vitákat szül, hogy vajon ki is a világon a legjobb hálóőr. Csillagok jönnek és mennek - itt van például a brazil Alisson, aki szinte a semmiből tört elő és az idei világklasszis teljesítményei után egyből a legjobbak közé emelkedett. 

Persze minden kapus teljesítménye nagyban függ az előtte húzódó védősortól, de például David De Gea ez sem hátráltatta a tavalyi szezonban. A spanyol hálóőr tavaly 37 Premier League-meccsen 18-szor nem kapott gólt és 81.5 százalékban fogta a kapuja felé tartó lövéseket, statjai azonban idén mélyrepülésbe kezdtek. Érdekesség, hogy a németeknél Neuert már előzi Ter Stegen, igaz a Bayern játékosa rendkívül hosszú regenerációval járó sérülésből kellet felépülnie.

Gigi Buffon januárban már a 41-et tölti, mégis még mindig a legjobbak között a helye - a tavalyról idénre megugrott statisztikája azonban valahol a francia bajnokság színvonalát is tükrözi. A gyakran elfelejtett Oblakról is érdemes szót ejteni, akinek csak 86 meccs kellett az Atléti színeiben, hogy elérje az 50 kapott gól nélküli meccset.

Íme a világ top kapusainak védési mutatói:

Fontos kiemelni, hogy korunk focijában a védések mellett majdnem legalább akkora szerepet kap a passzolás, indítás, illetve a söprögető szerepkör ellátása is. Előbbiben az egyik legjobb a Manchester City-t erősítő Ederson, míg utóbbit a Bayern kapusa, Neuer forradalmasította.

Természetesen a témáról akár könyvet is lehetne írni, annyira összetett, most azonban nem húzzuk tovább az időt, hiszen a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak.

Döntsön tehát ezúttal a Hathárom népe:

 

 

 

Ki a világ legjobb kapusa?x;