Nemzetközi foci

Történelmi mélyponton a Nationalelf - pórul járt, aki idén rájuk fogadott

A négy éve még világbajnoki címet ünnepelt válogatott teljesen szétesett és halmozza a vereségeket. Löwnek befellegzett?

A 2018-as esztendő, vagyis inkább az utóbbi öt hónap a német válogatott szimpatizánsainak maga az örökkévalóság, hiszen a die Mannschaft csak nem tud kikecmeregni a gödörből.

Blama blama hátán. fotó: DFB Twitter

Már az oroszországi világbajnokság előtt is voltak baljós jelek – Ausztriától kikaptak, Szaúd-Arábiát pedig keserves játékkal verték - és szakértői figyelmeztetések, de ezzel sem a bukik sem a szurkolók nem törődtek. Bíztak abban, amit már megszámlálhatatlanul sokszor láttunk, hogy valami módon majd csak helyre áll a világ rendje és a Nationalelf hozza majd a párharcait.

Aztán jött az ominózus vb ahol Löw fiai rég nem látott kedvetlen, impotens játékot mutatva már a csoportkör után távozni kényszerültek a tornáról. Még Kroos svédek ellen szerzett parádés fordító gólja sem szépíti meg az emlékeket.

Persze a legjobbakkal is megesik egy kisebb rövidzárlat, azonban az azóta eltelt időszakban sem sikerült rendezni a sorokat. Perut ugyan verték a felkészülési meccsükön, de a három Nemzetek Ligája-párharcukból kettőt elvesztettek és mintha az identitásuk is elhagyták volna valahol az orosz gyepen. A keret elméletben bombaerős, gyakorlatilag még sincs jelenleg olyan erős karakter, aki az élére állna a válogatottnak, ennek pedig a leginkább a fogadók itták meg a levét.

A helyzet súlyosságát remekül szemlélteti, hogy a német válogatott még soha nem szenvedett el egy naptári évben hat vereséget!

 

A méregfogát is elhagyta a Nationalelf, ugyanis még szintén soha nem fordult elő, hogy zsinórban három tétmeccsen nem lőtt gólt a csapat. Minden szekcióban akadnak hiányosságok és hiányzik az egység is, de ami szintén felettébb szemet szúró, hogy az utóbbi 11 találkozójukból csak egyetlen egyet hoztak le kapott gól nélkül. Ennél gyengébb mutatóra legutóbb 54 éve volt példa. 

Ami érdekes az egészben, hogy a bukik még mindig nem nagyon alkalmazkodtak a kialakult helyzethez és igaz, hogy a friss világbajnok franciákat hazai pályán már favoritnak hozták ki, de ezt leszámítva hónapokon át sikeresen túlértékelték őket. Persze ki számított arra, hogy ilyen hosszan elhúzódik majd ez a széria...

Szerintetek Löw a bűnbakja a német-mélyrepülésnek?