Férfi kézi BL

Ennyire azért ne legyen már favorit a Szeged a BL-döntős ellen

A B-csoport rangadóján a Szeged a francia Nantes gárdáját fogadja. A bukik szerint a magyar bajnoknak áll a meccs, de tavaly is így vélték, aztán mégsem így lett.

Sikerült győzelemmel rajtolni a MOL-Pick Szegednek a BL-ben, miután a múlt vasárnap Eszéken rendezett mérkőzésen 24-23-ra legyőzte a megfiatalított PPD Zagrebet. Bár a találkozó után a szakértők egyetértettek abban, hogy a Szeged játéka közel sem volt tökéletes, a hétvégi győzelem értékét azóta picit átírta, hogy a horvát bajnok szerdán nem kis meglepetésre idegenben győzte le a német Flensburgot. Azt a Flensburgot, amely az első körben a Szeged mostani ellenfelét, a tavalyi BL-döntős Nantes-t verte el idegenben.

Szűk szegedi győzelemmel elégedettek lehetnénk / pickhandball.hu

A fenti kis keringő is mutatja, hogy az idei BL-kiírás mennyire kiélezett, gyakorlatilag minden meccsen borulhat a papírforma és a 16 csoportrésztvevő közül valóban van 8-10 csapat, amelynek reális esélye lehet a kölni négyes döntőbe kerülésre.

Ezek közül a klubok közül kettő lép majd pályára Szegeden. A Tisza-partiakat a nyári erősítések után a nemzetközi szaksajtó is a FinalFour egyik kandidáltjának kiáltotta ki, míg a Nantes tavaly egészen fináléig menetelt, nyilván idén is hasonló magasságokba vágyik.

Érdekesség, hogy a legutóbbi kiírásban is egy csoportban szerepelt a két együttes és akkor bizony mind a két felvonást a franciák nyerték - odakint 4, idehaza 3 gól volt a különbség.

Egymás ellen
11.11.17 BL Szeged Nantes 30 : 33
17.09.17 BL Nantes Szeged 30 : 26
Megnéztük, hogy a tavalyi szezon csoportmeccsére milyen oddsot kínáltak a bukik és megállapítható, hogy szinte pontosan ugyanakkorát, mint a mostanira.

Avagy a Szeged - ahogy tavaly - most is komoly favoritnak számít, hiszen Juan Carlos Pastor fiainak sikere 1.40-es átlagszorzón fogadható, szemben a vendégek négyszeres oddsával.

A hazai pálya előnye mindenképpen sokat dob a latba és ugye a Szeged papíron erősödött is az elmúlt szezonhoz képest.

Tovább növeli a hazaiak esélyeit, hogy a Nantes csapatából Eduardo Gurbindo és a balátlövő Guy Nyokas sérülés miatt nem léphet pályára, előbbi a Flensburg ellen három gólig jutott.

A Faluvégi Rudolfot is foglalkoztató Nantes a németek ellen elszenvedett hazai pályás zakó miatt érthetően kettőzött motivációval lép majd pályára, éppen ezért egyáltalán nem várható könnyű és egyoldalú mérkőzés.

Bármennyire is erős a mostani Szeged, az oddsok véleményünk szerint túlzóak. A Nantes a világ egyik legjobb keretével rendelkezik, amely gyakorlatilag megegyezik a tavalyival, az eredménykényszer miatt pedig mindent bele kell adnia vasárnap.

Szoros mérkőzésre számítunk, így a vendég oldal megtámogatott hendikepje nálunk a befutó tipp.

 

  • Ázsiai hendikep - Nantes +3,5@1.59    

 

Ti mit gondoltok, mi lesz a meccs eredménye?