Olasz foci

Végre mi is röhöghetünk egy kicsit másokon - magyaros sztori Itáliában

  • varin

Magyaros sztori zajlik Itáliában, 2 forduló elteltével is változhat még a kiírás.

Fotó: FourFourTwo

Két hónapja számoltunk be legutóbb a furcsa olaszországi viszonyokról, amikor is még úgy állt a helyzet, hogy a másodosztály 22 csapatából 19 kezdheti meg biztosan a bajnokságot. Nos, hiába telt el két forduló a Serie B-ből és hiába csatározik jelenleg páratlan számú együttes, nem kizárt, hogy változni fog a lebonyolítás.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága ugyanis pénteken este ül össze, hogy megoldást találjon a faramuci helyzetre. A probléma elsősorban azért jöhetett létre, mert az Avellino, a Bari és a Cesena nem tudta vállalni a másodosztályt, míg a Foggia ötpontos levonással indulhatott csak el.

A megoldás pedig könnyen lehet, hogy az lesz, hogy visszatöltik a Serie B-t 22 csapatosra, a tavaly kiesett gárdák, illetve a feljutásról lecsúszókkal együtt. Korábban több együttes, Catania, a Virtus Entella, a Novara, a Pro Vercelli, a Siena és a Ternana is jelezte, hogy indulnának a bajnokságban, így közülük ma este derülhet ki a szerencsés hármas.

Ha így alakul, akkor a 4. játéknaptól kezdve ismét 11 mérkőzéses lehet a másodosztály a jelenlegi össze-vissza helyzet helyett.

A probléma megoldása egyébként égetően sürgős lenne, hiszen a harmadosztály csoportjait így is késve, csak szeptember közepén rajtoltatják el Itáliában, pontosan azért, hogy megoldják a Serie B káoszát.

Keserédes öröm, de igen, Európa egyik topligájának másodosztályában is előfordulhatnak ilyen kacifántos ügyek, nem csak a magyar bajnokságokban.