Bulvár

Futball helyett elment Ibizára bulizni az olasz támadó

  • varin

Marco Borriello a spanyol harmadosztályú UD Ibizához szerződött. Nem is nagyon titkolta, hogy miért.

Fotó: BeSoccer

Szép hosszú listát kell átnyálaznunk, ha fel akarjuk dolgozni Marco Borriello pályafutását. A 36 éves, visszavonuláshoz közel álló nápolyi támadó szinte egész karrierjét Itáliában töltötte, ám most úgy döntött, nem Kínába, az Arab-félszigetre vagy Indiába megy levezetni, hanem egy olyan helyre, ahol buli az egész élet.

Borriello ugyanis az UD Ibiza nevű spanyol harmadosztályú csapathoz írt alá, noha egészen a tavalyi esztendőig a Serie A-ban ontotta a gólokat. Habár tavaly a SPAL-lal nem muzsikált jól, a 2016-17-es idényben például 31 meccsen 16 gólt szerzett a Cagliariban. A Milant és Juventust is megjárt játékos őszintén elmondta, miért választotta a csodálatos sziget csapatát.

"Itt akár minden edzés után csobbanhatok egyet a vízben. Persze nem csak ezért választottam Ibizát következő csapatomnak, de az új stadion, a szállásom, a sportcenter és minden más is nagyon közel van, amire szükségem van. Az elnökünk, Amedeo Salvo is nagyon elszánt, szeretne befektetni a csapatba és van is tapasztalata, hiszen korábban a Valenciánál dolgozott.

Szeretnék a tulajdonosok a futball által a szigetet egy teljesen új világba eljuttatni. Ez az otthonom nekem is, tíz éve vettem itt egy házat és amikor jött a megkeresés, rendkívül izgatott lettem már a gondolattól is. Ez egy remek döntés és egy remek projekt, hamarosan mindenki meglátja!" - nyilatkozta őszintén Borriello.

Ami az ibizai kiscsapatot illeti, két évvel ezelőtt még az ötödik ligában vitézkedett, ám idén már a harmadosztályban szerepelhet. Borrielón kívül igazán ismert játékosuk nincsen, bár Martí Riverola megfordult a Barcelona B csapatában, a Bolognában és a Mallorcában is, ráadásul a pletykák szerint Antonio Cassano és Raffaele Palladino neve is felmerült.

A start egyébként remekül sikerült, az ibizai gárda a Sevilla Atléticót tudta legyőzni 2-0-ra. A csapat legközelebb vasárnap lép pályára, akkor a Sanluquenót fogadják hazai pályán, akár már Borriellóval a csapatban!

[2863120] 2018-09-02 12:00:00 Ibiza-Eivissa - Atletico Sanluqueno CFx;
CalcioMercato