NB I

A Fradit hozták ki favoritnak a Vidi ellen

Hétvégén csúcsrangadót rendeznek az OTP Bank Ligában, avagy a címvédő Vidi a Ferencváros vendége lesz.

Vasárnap este 18 órakor összeméri erejét az OTP Bank Liga két veretlenül álló csapata, azaz a listavezető Ferencváros a bajnoki címvédő Videotont látja vendégül. A fővárosban rendeznek még egy újonccsatát is, és ott van még az Újpest és a Honvéd randevúja is. Lássuk az oddsokat.

1X2  
  1 x 2
Debrecen - Haladás 1.75 3.45 4.50
Újpest - Honvéd 2.30 3.20 3.00
MTK - Kisvárda 1.55 3.75 5.75
Diósgyőr - Paks 2.35 3.20 2.90
Mezőkövesd - Puskás Akadémia 2.10 3.25 3.35
FTC - Vidi 2.30 3.20 3.00

A nyitómeccset ezúttal a Debrecen vívja majd, amely hazai pályán fogadja a Haladást. A két csapat között 5 pont a különbség a Loki javára, amely első vereségét szenvedte el a hétvégén a Honvéd ellenében. A szombathelyieknek egyelőre döcög a szekerük, hétvégén az MTK is elvitte a három pontot Király Gáborék orra elöl, így jelenleg a 10. pozícióban áll a vasi gárda. A bukik szerint a meccsnek a hajdúságiak a favoritjai,de jobb lesz óvatosan bánni ezzel a meccsel, hiszen a tavalyi kiírásban egyetlen egyszer sem tudott nyerni a Debrecen a Haladás ellen.

Az Újpest számára nem biztos, hogy jól jött a hétvégi pihenő, hiszen a Honvéd lendülete továbbra is kitart. A fővárosi derbin a hazaiakat favorizálják a bukik, a kispesti győzelem pedig kereken hármas szorzót ér. Supka Attila számárak kiváló hír lehet, hogy az új igazolás N'gog máris megszerezte első gólját a piros-feketék mezében, hétvégi duplájával pedig Danilo átvette a mesterlövészek listáját. Nehéz megtippelni ezt a meccset, talán jobb is békén hagyni, élőben viszont már okosabbak lehetünk.

Az MTK és a Kisvárda csatáján a két újonc csap össze egymással. Az NB II tavalyi kiírásában a Kisvárda oda-vissza legyőzte a kék-fehéreket, de az a csapat már nem létezik, hiszen a teljes keret kicserélődött a nyáron. Az MTK ilyen jó szereplésére talán kevesen számítottak, a Kisvárda pedig meccsről meccsre javul, így az 1.55-ös oddsot így elsőre nem látjuk egy nagy üzletnek.

A Paks drámai meccset tudott behúzni a Puskás Akadémia ellen, így Csertői Aurélék tovább kapaszkodnak a tabellán és immáron három kör óta veretlenek. Hogy ez a forma mire lehet elég a Diósgyőr ellen, az nagy kérdés, hiszen a miskolciak első sorban odahaza jelentenek veszélyt az ellenfelekre. A bukiknál valamivel a DVTK az esélyesebb, de elég háromesélyesnek néz ki ez a meccs, úgyhogy itt is inkább a kivárásra játszanánk.

A Fradi ellen a 91. percben elbukó Mezőkövesd a még nyeretlen Puskás Akadémiát fogadja. Nagy kérdés, hogy Benczés Miklós meddig maradhat a felcsúti kispadon, hiszen csapata több már megnyert vagy legalábbis nem elveszített meccset engedett ki a kezéből, így a gárda a kiesőhelyen tanyázik, holott kerete inkább a dobogóra predesztinálná. A borsodiakra jellemző zárt játék miatt itt underben gondolkoznánk, de a Puskás 3.35-jében is lehet fantázia, hiszen minden sorozat megszakad egyszer, ki tudja, talán éppen Kövesden tud majd nyerni a Felcsút...

Fotó: archív

És akkor végül, de nem utolsó sorban jöjjön a forduló rangadója, a Fradi-Vidi. A fehérváriak az athéni kirándulás után mennek majd a Groupamába, ahol majd a nemzetközi kupameccseiket is játsszák. Mivel a Vidi-játékosok lábában már több tétmeccs van - ráadásul nem is NB I-szintű - könnyen lehet, hogy az új edzőjével még csak ismerkedő Fradi ellen tudnak majd dominálni, főleg, hogy a zöld-fehérek nem igazán mutattak meggyőző játékot a Paks és a Mezőkövesd ellen sem. Nyilván a szurkolók miatt a Fradi élvezi majd a hazai pálya előnyét, de a Vidi hármas szorzója talán túlzás, így elsőre nálunk az X2 iránya a jó választás.

Szerinted ki nyeri az NB I 2018/19-es szezonját?x;
268681