Átigazolás

Létrejön a hihetetlen játékoscsere Itáliában

Az AC Milan és a Juventus cserélnek egymással játékost, aminek igen paprikás visszhangja lehet még.

Az olasz Calciomercato kedden számolt be a hírről, mely szerint a Milan és a Juventus játékosokat cserél egymással. Gonzalo Higuaín és Mattia Caldara milánóba költözik, míg Leonardo Bonucci visszatér Torinóba. A váltásnak egy szereplő kivételével alighanem minden érintett örül.

Mint arról a Hathárom is beszámolt, régóta téma, hogy a nyáron Milánóba szerződő Bonucci visszatér Torinóba, hiszen a Rossoneriknél nem igazán volt boldog a csapat teljesítményével és vélhetően ismételten szeretne nagyobb célokért küzdeni, ráadásul Cristiano Ronaldo személye sem mellékes az Öreg Hölgynél. Napokon belül úgy tűnik, Bonucci kérése realizálódik, ugyanis olasz lapértesülések szerint a felek mindenben megegyeztek egymással, Bonucciért cserébe pedig a Milan megkapja Higuaínt és Caldarát.

Fotó: Archív

Ami az argentin csillagot illeti, Pipítát aligha kell bárkinek is bemutatni, Higuaínt a Juventus 2016 nyarán szerződtette 90 millió euró ellenében a Napolitól. Habár Torinóban sem hozott össze rossz számokat (73 meccsen 40 gól), sok kritika érte őt a helyzetkihasználás, valamint túlsúlya miatt. Most Milánóban bizonyíthat ismét, habár vélhetően a 30 éves támadó nem túlságosan boldog, hogy jövőre a sikeres EL-szereplés, valamint a top 7-8 hely lehet csupán a cél.

A milánói hívek azonban Mattia Caldara érkezését ünneplik igazán, aki egy évre kölcsönbe, opcióval érkezik a másik iparvárosba. Az egyszeres olasz válogatott hátvéd eddig nem kapott lehetőséget a Juventusnál, az elmúlt esztendőt nevelőegyesületénél, az Atalantánál töltötte. Caldara vélhetően Romagnoli mellett rögtön a kezdőbe is kerül a Milannál, hiszen Bonucci helye felszabadul.

A paprikás kluvbváltásokat tehát hamarosan bejelentik, ám az viszont hatalmas kérdés, hogy Higuaín mennyire lesz motivált a Milan mezében, valamint az is, hogyan fogadják majd Torinóban a tékozló hátvédet.

A hírek nem különösebben rázták meg a fogadóirodák szorzóit, továbbra is topfavorit a Juventus, míg a Milan bajnoki elsőségére 21-szeres szorzóval fogadhatunk.

Melyik csapat nyeri a Serie A-t?
   
Juventus 1.45
Napoli 7.25
Roma 8.50
Internazionale 9.25
AC Milan 21.00
Lazio 56.00
Calciomercato