NB I

Az oddsok alapján a Fradi adja majd a gólkirályt

Az oddsok alapján ferencvárosi játékos lesz az NB I következő szezonjának gólkirálya.

Július 21-én elrajtol az OTP Bank Liga 2018/19-es idénye is, ennek apropójából pedig egyre több helyen lehet már fogadásokat kötni a magyar élvonalra. A halványzöld iroda az egyik ilyen terem, ahol az első fordulós meccsek mellett a bajnoki címre és a gólkirályra is nyitottak piacokat.

Fotó: fradi.hu

Ahogy a táblázatunkból is látható, az oddsmestereknél elég egyértelmű a helyzet, vagyis a regnáló aranycipős, Davide Lanzafame a legnagyobb esélyes. Az olasz támadó a nyáron klubot váltott és a Ferencváros kedvéért elhagyta a Budapest Honvéd csapatát, amely klub az elmúlt két idényben adta a gólkirályit a bajnokságnak. Idén viszont a legnagyobb valószínűséggel ferencvárosi játékosé lesz a magyar aranycipő, hiszen Lanzafame mögött Varga Roland holtversenyben a második helyen áll az erőrangsorban az újpesti Novothny Somával.

Ezt a triót követi a fehérvári testvérpáros, azaz Marko és Stefan Szkepovics, majd Danko Lazovics zárja az esélyesek sorát.

Az iroda által megjelölt játékosok között azért találunk néhány teljesen értelmezhetetlen jelöltet is, így például Fernando Gorriarant vagy Lovrencsics Gergőt, akik nem éppen a gólszerzéssel hívták fel magukra a figyelmet az elmúlt években.

A mezőny második felében talán Böde és Knezevic érhet oda az elejére, a ferencvárosi támadó 13, a felcsúti játékos pedig 11 gólt szerzett a mögöttünk hagyott szezonban.

Összességben egyet kell értenünk a bukmékerekkel, hiszen Lanzafame a Fradiban is meghatározó ember lehet és vélhetően megkapja majd a pontrúgásokat is, ami tovább növeli majd gólszerzési lehetőségeit.

Novothny tavaly 17 gólig jutott, ami élete legjobbjának tekinthető, és mellett szólhat, hogy abszolút első számú befejező embere a lila-fehéreknek, ellentétben Lanzafaméval, akinek csapaton belül is több vetélytársa akadhat.

Ti mit gondoltok, ki lesz az NB I gólkirály?

 

Oddsok az NB I gólkirályára 2018/19
Davide Lanzafame 3.50
Novothny Soma 8.00
Varga Roland 8.00
Marko Szkepovics 9.00
Stefan Szkepovics 10.00
Danko Lazovics 12.00
Fernando Gorriaran 15.00
Anton Shynder 17.00
Böde Dániel 17.00
Josip Knezevic 21.00
Lovrencsics Gergő 21.00
Fejan Georgijevics 23.00
Priskin Tamás 31.00
Sassá 31.00
Ugrai Roland 31.00