Tenisz

Dupla pénzre fáj a fogunk az Anderson-Djokovics döntőben - napi tippek Wimbledonra

  • Cesc18

A szerb klasszis negyedszer lehet Wimbledon királya, ha legyőzi Kevin Andersont a vasárnapi döntőben.

Szombaton Angelique Kerber nyerte a női döntőt - ahogyan azt megjósoltuk -, vasárnap pedig fény derül a férfi győztesre is. A fináléban az első wimbledoni döntőjére készülő Kevin Anderson és a háromszoros bajnok Novak Djokovics méri össze a tudását.

Mindkét játékos egy teljesen őrült elődöntőt húzott be. Anderson azok után, hogy a címvédő és toronymagas favoritnak kikiáltott Roger Federert döntő szett 13-11-re kiütötte, elintézte ugyancsak döntő szettben John Isnert is, azonban ez az ötödik játszma már 26-24-ig ment el.

Hiába volt ez egy szervacsata és szólt a gyors pontokról, több, mint hat és félórán át gyötörték egymást. 

Anderson a végén annyira fáradt volt, hogy örülni sem maradt ereje. Egy ilyen elődöntő után nagyjából nullára esett volna a döntős esélye, azonban a hosszú meccse miatt Novak Djokovics és Rafael Nadal is túlórázott. 

A két klasszis 52. randevúja szintén beteg meccset hozott, pénteken három szettet követően Djokovics 2-1 állt az eredményjelzőn. Szombaton Nadal kiegyenlített, majd a döntő felvonásban 18 gémet követően a szerb örülhetett. Ugyan közel 200 labdamenettel kevesebbet játszottak, mint Andersonék, viszont ezek jóval hosszabbak és fizikálisabban megterhelőbbek voltak, így több, mint 5 órán át harcoltak. 

Fogadás a győztesre    
Kevin Anderson Novak Djokovics
3.95 1.19
Fogadási határidő: 15:00

Ez az egy, amiből erőt meríthet Anderson, hogy Djokovics is rendesen kifacsarta magát. Ugyanakkor a szerbnek messze nem ez volt az első ilyen hosszú meccse, míg a dél-afrikai ahogyan elmondta, fogalma sincs, hogy hogyan reagál a teste, hiszen ennyi időt egyhuzamban még soha nem töltött el meccsen. És hát azt sem szabad elfelejteni, hogy Federer ellen is egy hosszú és mentálisan megterhelő derbit vívott. 

Ami a múltjukat illeti, 5-1-re Djokovics vezet, amibe Anderson kapaszkodhat, hogy három éve a nyolcaddöntőben elhozta az első két tie-breaket, igaz, utána viszonylag simán fordított a belgrádi. De nagy dolognak számított az akkori Djokovics ellen 2-0-s előnybe kerülni. 

Egy ilyen döntő esetében, amikor mindkét fél kifacsartan vág neki, akkor nehéz okosnak lenni. Nyilván Djokovics van a jobb helyzetben, két nap még mindig jobb 5 órát játszani, mint egy nap 6 és felet, viszont a szerb is régen játszott ennyit ilyen rövid idő alatt.

Az elmúlt években Grand Slam-tornán Marin Cilic és Sam Querrey játszott időben hosszú meccset, méghozzá a 2012-es wimbledoni harmadik körben. Akkor a bő 5 órás összecsapás után Cilic a 16 között nem sok vizet zavart Andy Murray ellen. Egy szettig volt versenyben, aztán nagyon simán kikapott. 

Valószínűleg Anderson esetében az első szett lesz a kulcs, ha azt elbukja, akkor aligha lesz hite és ereje a fordításhoz. De ezt Djokovics is tudja, ráadásul neki sem kívánja egy porcikája sem, hogy szetthátrányból kelljen fordítania. 

Véleményünk szerint Kevin második szervái nem lesznek elég élesek ahhoz, hogy igazán pariban legyen majd Djokoviccsal, így viszonylag sima szerb győzelmet jósolunk.
 

  • Djokovics 3-0 @ 2.00    
  • Nem lesz tie-break az első szettben @ 1.72

 

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!