Tenisz

Korán elvérezhet a füves pályás tenisz egyik nagy alakja - 2.67-ért veretjük

  • Cesc18

Pokolian kemény meccs vár Nicolas Mahut-re a wimbledoni selejtező második fordulójában.

Hétfőn megkezdődtek a wimbledoni torna selejtezős küzdelmei, a férfiaknál ki is pörögtek az első körös meccsek, a mai napon pedig lezavarják a második kanyart is. A nagyobb nevek közül kifejezetten kemény derbi vár a 17. kiemelt Nicolas Mahut-re, aki azzal a Christian Garinnal találkozik, aki egy éve komoly meglepetéseket okozott. 

Nicolas Mahut lecsúszhat a wimbledoni főtábláról. - Fotó: ATP

A 36 éves francia a világ egyik legjobb füves pályás teniszezője, ám az utóbbi időben egyesben már nem annyira meghatározó, szabadkártyát pedig nem kapott a szervezőktől, így 2010 után ismét selejtezni kényszerül a tenisz szentélyében.

2006 óta egyébként nem volt olyan wimbledoni verseny, hogy a főtáblán ne szerepelt volna Nicolas Mahut neve.

Ugyan nagy meneteléseket soha nem tudott bemutatni Londonban, ám 2010-ben a John Isner elleni maratoni meccse - több, mint 11 órán át gyötörték egymást, majd végül az amerikai döntő szett 70-68-ra nyert - beíródott a történelemkönyvekbe. No, meg ne felejtsük el, hogy párosban 2016-ból wimbledoni bajnoknak is mondhatja magát. 

Ilyen múlttal és klasszis füves pályás tudással nem kellene, hogy gondot okozzon számára a selejtező leküzdése, ám ennek ellenére már az első meccsén keményen rezgett a léc. A kolumbiai Galan Riveros ellen ugyanis szetthátrányból kellett fordítania, sőt a tie-breakben a dél-amerikai 4-1-re is húzott. Mahut továbbjutására 1.10 alatti oddson lehetett fogadni, ami jól mutatja, hogy mekkora favoritja volt a meccsnek. Ehhez képest kis híján csomagolhatott. 

Fogadás a győztesre    
Christian Garin Nicolas Mahut
2.40 1.45
Fogadási határidő: 16:30

Garin személyében most egy másik dél-amerikai következik, ám a chileitől már joggal tarthat. Garin tavaly nagy meglepetésre verekedte fel magát a főtáblára, mind a három meccsét komoly underdogként húzta be. Most favoritként nagyon magabiztos rajtot vett Londero ellen és az oddsokból jól látható, hogy most már sokkal óvatosabbak vele a bukik.

A fogadók viszont folyamatosan tornázzák fel az oddsát, 2.20-2.30 körül nyitott és jelenleg van olyan iroda, ahol 2.60 felett fogadható a sikere. 

Garin nagy önbizalommal és hittel játszik Wimbledonban, Mahut ellen pedig kényelmes helyzetből teniszezhet. Véleményünk szerint képes lehet a francia ellen borítani a papírformát.

  • Garin jut tovább @ 2.67