Felkészülés

Kétszerező tippünk van az Azzurri meccsére

Mancini a vb-résztvevő szaúdiak ellen kezdi az olasz válogatott újjáépítését és visszatér a fenegyerek, Balotelli is.

Hétfő este 20:45-kor semleges pályán, a svájci St Gallen városának Kybunpark stadionjában rendezik az Olaszország-Szaúd-Arábia barátságos felkészülési meccset. Ez lesz a két válogatott első találkozója.

1x2    
Olaszország Döntetlen Szaúd-Arábia
1.18 6.00 15.50

Meglepő, de igaz a párosításból csak az ázsiai fél lesz ott az oroszországi világbajnokságon és csapatuk a következő hetekben még Peru és Németország nemzeti tizenegyével méri össze tudását, mielőtt a vb felé venné az irányt.

A közel-keleti ország 2006 után vesz részt újra a világ legnézettebb sporteseményén. Először az 1994-es vb-n szerepeltek, akkor az USA-ban a legjobb 16-ig meneteltek. Az azt követő három világbajnokságra egyaránt sikeresen kvalifikálták válogatottjukat.

A Zöld Sólymoké lesz a megtiszteltetés, hogy a nyitómeccset játsszák a házigazda ellen június 14-én. Az A-csoportban a nehézsúlyú dél-amerikai Uruguayi és a Mohammed Szalah által fémjelzett (?) Egyiptom lesz még az ellenfelük. Az együttest az argentin Juan Antonio Pizzi irányítja, akinek épp időben sikerült momentumot kialakítani, hiszen májusban 2-0-ra verték Görögország és Algéria csapatát is. 

[2750739] 2018-05-28 20:45:00 Olaszország - Szaúd-Arábiax


A mester a közelmúltban hirdetett keretet, melyben

az egyetlen külföldön játszó játékos a Villarrealban focizó Salem Al-Dawsari! 

Szándékuk egyértelmű, megkísérelni a lehetetlen és továbbjutni a vb-csoportjukból így biztosak lehetünk benne, hogy véresen komolyan fogják venni a fennmaradó három találkozójukat.

Balo is back! fotó: AP

Az olaszoknál hétfőn új korszak veszi kezdetét, miután Roberto Mancini első meccse lesz a csapat élén. Ha esetleg valaki elfelejtette volna,

az Azzurri a vb-rájátszásban alulmaradt Svédországgal szemben és 1958 óta először kényszerül kihagyni a tornát!

A csapatról szóló címlapok Mancini mellett Mario Balotelliről szólnak, aki hosszú kihagyás után kapott újra behívót a nemzeti tizenegybe. A csatár remek szezont futott a Ligue 1-ben ahol a Nizza ellenfeleinek életét 26 góllal keserítette meg és sokan tőle várják az új korszakban a megváltást. 

Olaszország#ita-italy#5

De Rossiék azonban négy meccs óta nyeretlenek, igaz, a barátságos párharcaikon is olyan kemény ellenfelek ellen léptek pályára, mint Anglia vagy Argentína.

Bár a minőségbeli különbség messze az olaszok felé billenti a mérleg nyelvét, a csapatnak még nem volt túl sok ideje adaptálni a Mancini-féle játékrendszert. A tréner is valószínűleg a védelmi stabilitásra és a kísérletezésre helyezi majd a hangsúlyt így újabb alacsony találatszámot hozó találkozót várunk tőlük.

  • Tipp - Gólszám 2.5 - Kevesebb @1.95    
[2750739] 2018-05-28 20:45:00 Olaszország - Szaúd-Arábiax;