Német foci

Bayern, Schalke és ... ? - tippek a német élvonal utolsó fordulójára

A Bundesligában hatalmas küzdelem folyik a nemzetközi kupahelyekért és az utolsó fordulóra is maradt izgalom bőven.

A szombati játéknap kulcsemberei. fotó: Bundesliga Official
Németországban a bajnoki aranyért folyó harc már hónapok óta véget ért, azonban a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek közül kettő még mindig kiadó. A nemrég megváltoztatott nemzetközi kupaformátumoknak köszönhetően immár négy csapat juthat be egyenes ágon a BL-főtáblára (eddig a negyedik helyezettnek play-offból kellett kiverekednie magát) - nézzük hát az esélyeket.
 

Borussia Dortmund / 3. - 55. pont

1x2    
Hoffenheim  Döntetlen Dortmund
2.30 3.65 2.70

A 33. játéknapon elszenvedett Mainz elleni vereségnek köszönhetően egy kevés izgulni valója a Darazsak szurkolóinak is maradt, akik matematikailag még lecsúszhatnak a top négyről. Az utolsó fordulóban a tavasszal hatalmasat menetelő Nagelsmann-gépezet otthonába látogatnak és a sorsukat maguknak is könnyedén elintézhetik. Amennyiben nem kapnak ki, úgy biztosan ott lehetnek jövőre is a BL-ben, ha azonban legalább két góllal kikapnak, akkor Szalaiék az utolsó pillanatban beelőznék őket. 

Még akkor sem lenne minden veszve, sőt... Ha a sinsheimi gárda csúnyán megverné a fekete-sárgákat, a Leverkusennek akkor is hétgólos különbséget kéne ledolgoznia velük szemben, ami nem túl valószínű forgatókönyv, ettől függetlenül jobban teszik, ha résen lesznek.

  • Tipp - 1X @1.39    
     

Hoffenheim / 4. - 52 pont

Julian Nagelsmann fiai a Dortmundhoz hasonlóan az előző körben szintén zakóba szaladtak, a Stuttgart, pontosabban az újra remek formában focizó Mario Gomez gáncsolta el őket. A sorsuk ettől még a saját kezükben maradt - amennyiben legyőzik Marco Reusékat, úgy biztosan nem előzi be őket senki a tabellán - ez persze piszok nehéz feladat lesz. 

 

Bayer Leverkusen / 5. 52 pont

   
Leverkusen Döntetlen Hannover
1.18 7.00 11.50

Amióta a Gyógyszergyáriak egymás utáni meccseken verték 4-1-re a közvetlen rivális Leipzig és Frankfurt csapatát, megakadt Heiko Herrlich gépezete. Az első pofon a Német Kupa elődöntőjében jött, amikor a Bayern München laza 6-2-vel ejtette ki őket, majd a bajnokságban a Dortmund ellen is csúnyán megégtek. Ha ez nem lenne elég, ezek után hazai pályán sokkoló vereségbe szaladtak a Stuttgart ellen is.

A 33. fordulóban sem ment valami jól nekik, de legalább egy pontot összehoztak a Werder Bremen ellen. Az utolsó körben nagy arányú győzelemre - vagy a Hoffenheim-botlására lesz szükségük - márpedig egy iksz a Darazsak ellen nagyon könnyen meglehet - és úgy hátsó pályán besurranhatnak a BL-be.

  • Tipp - Gólszám 4.5 - kevesebb @1.50    
     

RB Leipzig / 6., 50 pont

   
Hertha Döntetlen Leipzig
3.85 3.75 1.80

A tavalyi debütáló sikerszezon ismétlését nem lehetett elvárni Gulácsi csapatától, ám szégyent nem vallottak idén sem. Az EL-ben egészen a legjobb négyig meneteltek és kis szerencsével a következő szezonban ismét a Bajnokok Ligájában találhatják magukat. A képlet nagyon egyszerű: ha a Hoffenheim és a Leverkusen veszít, Ralph Hassenhüttl fiai pedig legyőzik a Herthát, úgy a Bikák a negyedik helyen zárhatnák a 2017/18-as Bundesliga idényt.

  • Tipp - Leipzig nyer @1.80    
239384