Tenisz

Bántóan alacsony a line, bombázzuk az overt - napi tippek a Madrid Mastersre

Úgy véljük, hogy Kyle Edmund és Denis Shapovalov összecsapásán elmérték a határt, így nem kérdés, hogy azzonnal rávetődtünk az overre.

Pénteken a négy negyeddöntős ütközettel folytatódik a férfiak versenye a spanyol fővárosban. Egyedül Dusan Lajovics kakukktojás a nyolc között, aki Masters tornán először jár ilyen magasságban. Juan Martín del Potro legyőzésével kozmetikázott a 0-10-es mérlegén is, először győzött le ugyanis top 10-es teniszezőt. Ha az elődöntőben gondolkozik, akkor ezt rögtön egy újabb bravúrnak kell követnie, hiszen a világranglista-nyolcadik Kevin Anderson áll majd vele szemben. Papíron illene ezt a meccset hoznia a dél-afrikainak, ám Lajovics annyira elemében van, hogy nyugodt szívvel nem tennénk ellene. Az innen továbbjutóra a tavalyi döntő visszavágójának győztese vár, azaz Rafael Nadal vagy Dominic Thiem

Jön a szokásos Nadal 2-0? - Fotó: ATP

Egy éve egy nagyon élvezetes és szoros meccset vívtak, most viszont a sima Nadal 2-0-n kívül minden más meglepetésnek számítana. A világelső mallorcai Madridban is lehengerlően játszik, és miután tegnap Diego Schwartzman sem tudott szettet nyerni ellene, így immáron már zsinórban 50 nyert szettnél tart salakon Nadal, amivel megdöntötte John McEnroe rekordját, aki 49-ig jutott. Még jó párat rápakolhat erre a spanyol, hiszen nincs ellenfele a mezőnyben.

Fogadás a győztesre    
Rafael Nadal Dominic Thiem
1.03 7.00

Thiem ugyan tavaly komoly kihívója volt a salakkirálynak, ám idén egyelőre rettentően döcög a szekere. Nagy szenvedés után jutott el idáig is, szóval nem véletlen, hogy hétszeres pénzt ér a továbbjutása. No, meg azt se felejtsük el, hogy idén Monte Carlóban már megmérkőztek és Nadal 6-0, 6-2-vel döngölte a salakba.

Akkor könnyű pénznek véltük a Nadal 2-0-t, most viszont ez az opció csupán 1.20-at fizet...A -5.5 hendikep vagy a játékok száma 18.5 alatt lehet alternatíva, de valamiért mégsem érezzük ezekben az értéket.

Fogadás szempontjából az alsó ági negyeddöntők sokkal érdekesebbek. Mind a Kyle Edmund-Denis Shapovalov, mind pedig a John Isner-Alexander Zverev derbi erősen overesnek néz ki. 

Edmund nagyszerű tenisszel verte Novak Djokovicsot és David Goffint is. Nagy önbizalommal üti a tenyereseit, az adogatása pedig a gyors környezetben remekül működik. Hasonló a helyzet Shapovalov esetében is, aki ugyan nem egy salakspíler, ám ezen körülmények között ő is hatékony teniszt tud a pályára tenni. Az adogatásuk bármelyiküket ki tudja húzni a csávából és miután a korábbi összecsapásaik is szorosak voltak, így adja magát az over, pláne miután bántóan alacsonyra, 22.5-re lőtték be a határt.

Kyle Edmund-Denis Shapovalov
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 22.5
@1.80
Fogadási határidő: 19:00

Zverevéknél egy játékkal magasabb, 23.5 a line, de Isner adogatását látva ez így is overre áll. Az amerikai két meccsen 54 ászt (!) ütött és öt tie-breakes szettet játszott. Nem veszítette még el a szervagémét, és várhatóan Zverevnek is vért kell majd izzadnia a brékért. Csupán 1.40-et fizet, hogy lesz rövidítés a meccsükön. Ennél kecsegtetőbb 2.25-ös oddsért, hogy az első szettben tie-break dönt. 

  • 1. szett játékok száma - 12.5 felett @ 2.25