Olasz foci

2.30-ért nyernénk a BL-hős Romával

Emlékezetest alkottak a BL-ben, ám az utolsó három bajnokijukból kettőt be kell húzniuk, ha jövőre is indulni akarnak.

A Serie A 36. fordulójának szombati zárómeccsén a topnégyért hajtó AS Roma a kiesés elkerüléséért küzdő Cagliari otthonában lép pályára.

1x2    
Cagliari Döntetlen Roma
6.75 4.55 1.40

Habár a Romának nem sikerült beverekednie magát a Bajnokok Ligája döntőjébe, így is lenyűgözték a sorozat követőit. A Barca legendás kiejtése után a Liverpool ellen is nagyot alkottak, de végül 7-6-os összesítéssel búcsúztak az elődöntőben. Senki nem számított rá, hogy ilyen sokáig menetelnek majd, ráadásul otthon veretlenek tudtak maradni - a kiesés ellenére abszolút büszkék lehetnek a teljesítményükre.

De Rossiék vasárnap simázhatják a Cagliarit. fotó: archív

Csütörtök óta a fókusz ismét a bajnokságra került, ahol első ízben a tabella hátsó felében tanyázó szardíniai csapatot kell legyűrniük ahhoz, hogy jövőre is biztos BL-indulók lehessenek. De Rossiék jelenleg a harmadikak a tabellán és semmi más dolguk nincs, mint megtartani a pozíciójukat. Ehhez az utolsó három meccsükből kettőt kéne behúzni, ám jön még egy Juve elleni párharc is az Olimpicóban.

A nyílt kérdést nem arra a rangadóra kéne hagyni, hanem a kis csapatok ellen eldönteni. Szerencséjükre elég jók a mutatóik szombati ellenfelükkel szemben, utóbbi  hét egymás ellenin öt győzelmet és két döntetlent jegyeznek és négyszer gólt sem kaptak a szardíniaiaktól. Hiába az óriási fölény, az örök város csapatának mestere, Eusebio Di Francesco nem számít sétagaloppra:

Tény, hogy muszáj pontokat szerezniük. Cagliariban mindig nehéz idegenben - kemény meccsre számítok fizikálisan és mentálisan egyaránt.

Egy igazi csatára van kilátás és a legnagyobb fegyverünket kell vinnünk, ha nyerni akarunk: a saját focinkat. Determinált hozzáállásra lesz szükség, hogy meg tudjunk küzdeni a nehéz feladattal, ami ott vár ránk." - mondta óvatosan fogalmazva Di Francesco.

Kissé ellentmondásos, hogy a Cagliari legutóbbi hét Roma ellen lejátszott hazai meccsén egyaránt maximum két találat pottyant, a szardíniai csapat azonban az utóbbi 11/9 Serie A meccsén esett a minimum három gól.

[2588681] 2018-05-06 20:45:00 Cagliari - Romax;5

A hazai pályán sem túl stabil Cagliari élet-halál harcot vív a bent maradásért, hiszen mindössze két egység választja el őket a veszélyzónától. A Sardegna Arena közönsége előtt kilencszer hasaltak el a szezon során és a top5-ben lévő csapatok ellen különösen gyengén megy nekik a foci. Utóbbi 9/8 meccsüket elvesztették ezen együttesek ellen, így aligha van rá sansz, hogy a még mindig bizonyítási vágytól égő feltüzelt római csapat ellen maradandót alkossanak.

A Giallorossi ráadásul a legutóbbi három bajnokiját úgy nyerte meg, hogy már félidőben vezetett és legutóbbi 7/5 idegenbeli meccsén gólt sem kapott. Összesen 17-szer játszottak a szezonban vendégként és csak egyszer veszítettek!

 

  • Tipp - 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt - vendég és nem @2.30    
     
[2588681] 2018-05-06 20:45:00 Cagliari - Romax;