Német foci

Szép szorzóért nyeretjük a felbőszített Bayernt

A BL-kudarc által felhalmozódott düh elszenvedője a már biztosan másodosztályba hulló Köln lehet.

A Bundesliga utolsó előtti körében immár egyidőben, szombaton 15:30-kor rendezik az összes találkozót, ám a 1. FC Köln és a Bayern München számára nem maradt már izgulni való.

1x2    
1. FC Köln Döntetlen Bayern München
9.25 5.75 1.25

A hazaiak szégyenszemre a második kör óta kiesőzónában foglalnak helyet és az egész szezon alatt nem sikerült onnét elmozdulniuk. Amit már rég óta sejteni lehetett, csak a múlt heti 3-2-es Freiburg elleni zakóval realizálódott, mégpedig hogy jövőre csak a Bundesliga 2-ben folytathatják. Már az is biztos, hogy mesterük, Stefan Ruthenbeck távozik az idény végén - hiába javult vele jelentősen a pályán mutatott összkép, így nem csak miért, de kiért sincs okuk küzdeni.​

A bajnokság már zsebben. fotó: archív

A Bayern a lassú szezonstart után Jupp Heynckes érkezése óta szárnyal és egészen szerda késő estig úgy tűnt, hogy sínen lesznek a triplázás felé. A sorsnak azonban más terve volt és végül nem kis részt a szerencsének is köszönhetően a Real Madrid ment tovább a fináléba a drámai 2-2-es BL-elődöntő visszavágót követően.

Mi köti hát össze a szombat délutáni összecsapás ellenfeleit? Az üresség, ami maradt a be nem teljesült célok miatt. 

A lehetőség adott lesz, hogy ha csak egy kicsit is, de könnyítsenek lelkükön és a szurkolók bánatát valamelyest tompítsák, ám ha belenézünk a statisztikákba, úgy tűnhet, hogy itt csak egy csapatnak lesz erre esélye.

Bayern München#ger-bayern_munich#5

Egyrészt hiába a szertefoszlott Bajnokok Ligája-álmok, ez a bajor csapat a 2013-as szezon óta talán a legerősebb, jól mutatják ezt az idei mutatók, de elég csak megnézni a fontosabb meccseiken nyújtott alakítást. Még egy teljesen felforgatott, fiatalokkal tűzdelt kezdővel is sima 4-1-el küldték haza az Allianz Arenából a Frankfurtot. Az sem túl meglepő, hogy a Bayern rendelkezik a legjobb idegenbeli mutatóval a ligában (12 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) és átlagban kicsivel több mint két találatot szereznek meccsenként.

Lewandowski és társai a legutóbbi hét meccsükből hatszor vertek minimum kettőt idegenben!

Ha még hozzá vesszük az egymás elleni meccseiken lévő bajor fölényt - utóbbi 10-ből 8-szor nyertek - és a tabellán látható elképesztő, 59 pontos különbséget (a Bundesliga csúcs 60), akkor alighanem fölösleges tovább érvelni Heynckes alakulatának sikere mellett.

Amit azonban még érdemes megjegyezni, hogy hiába birtokolja a Köln a legrosszabb védelem címet (63 kapott gól), viszonylag sűrűn tudtak is válaszolni ellenfeleiknek - betaláltak többek közt a Dortmund, Lipcse és a Leverkusen csapatának is.
 

  • Tipp - 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt - Vendég és igen @2.10    
     
[2544203] 2018-05-05 15:30:00 1. FC Köln - Bayern Münchenx;