La Liga

Rég volt ennyire alacsony az odds az El Clásico győztesére

Vasárnap este El Clásicót rendeznek a spanyol ligában. A Barca már bajnok, a Real már a BL-döntőt várja, de aligha lesz sörmeccs hangulat a Nou Campban.

A Deportivo La Coruna legyőzésével a Barcelona vasárnap bebiztosította a bajnoki címet, így a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül már a legfontosabb kérdés megválaszolásra került a La Ligában. 

Messi a gólkirályi címet biztosan elhappolja Ronaldo elöl / archív

A címvédő Real Madrid a 2. helyért küzd, de miután kedden sikerült zsinórban harmadik alkalommal is bejutnia a Bajnokok Ligája fináléjába, a királyi gárdát aligha mozgatja már a bajnokság. 

1x2    
Barcelona Döntetlen Real Madrid
1.65 4.10 4.35

Sajnos ezt a szituációt a fogadóirodák oddsmesterei sem hagyták figyelmen kívül, így igencsak beárazták a csapatokat. A listavezető Barcelona győzelme 1.70-es szorzó körül mozog, míg a vendég madridi gárda sikere 4.50-es átlagszorzóval fogadható.

Viszont egészen 2013-ig - 14 egymás elleni meccs telt el azóta - kellett visszalapoznunk a történelem könyvekben, hogy ilyen alacsony szorzót találjunk az egyik oldalra. Akkor egy kupameccsen a Barca nyitószorzója 1.57 volt.

[2580897] 2018-05-06 20:45:00 Barcelona - Real Madridx;5

Bár igazából nem oszt nem szoroz az eredmény egyik csapatnak sem, mégsem gondolnánk, hogy sörmeccs lesz a rangadóból.

Egyrészt a Barcelonát már csak négy meccs választja el attól, hogy veretlenül nyerje meg a ligát, ami óriási bravúrnak számítana. Nyilván Madridban a szurkolók többsége szívesen keresztbe tenne az ősi riválisnak.

További feszültséget generálhat, hogy a Real Madrid játékosai már előre közölték, hogy nem állnak majd sorfalat a Barcelona csapatának. Ez a szokás elég régi múltra tekint vissza - legutóbb 2008-ban a katalánok fogadták így a már bajnok madridiakat -, ám most a fővárosiak bevágták a hisztit, mert a januári klub-vb cím után a gránátvörös-kékek nem álltak sorfalat.

Ez okozott némi alapot egy kis szájkaratéra a játékosok között, mindenesetre a katalán drukkerek alighanem kemény hangulatot csinálnak majd a közel 100 ezres Nou Campban.

Azt se feledjük, hogy Messiék először lépnek pályára saját közönségük előtt bajnokként, így a fiesztahangulat adva lesz.

Ezek alapján jogosnak tűnhet a bukmékerek oddsszabása, kérdés, hogy a Barcelona tényleg képes lesz Real-veréssel ünnepelni a bajnoki címét.

[2580897] 2018-05-06 20:45:00 Barcelona - Real Madridx;
240918