Tenisz

3.60-as oddson veretjük Fucsovicsot

A magyar játékos kedden az argentin Guido Pella ellen mutatkozik be a müncheni salaktorna első körében.

Kedden a három salakos viadal közül Münchenre fókuszálunk, ugyanis délután Fucsovics Márton is pályára lép, méghozzá a nála egy hellyel előrébb rangsorolt, 60. Guido Pella ellen. Hiába állnak azonban szinte egyformán a világranglistán, a favoritnak egyértelműen az argentin teniszező számít, miután Marci nem örvend túl jó formának. 

Nyíregyházi tehetségünk zsinórban négy tornán kapott ki az első körben, ráadásul a bukiknál mindannyiszor favoritnak számított, tehát abszolút megoldható meccseket bukott el. Legutóbb március közepén, azaz másfél hónapja hagyhatta el a pályát győztesen egyéniben.
Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Guido Pella
2.30 1.50
Fogadási határidő: 13:40

A váratlan budapesti vereségét követően edzője, Sávolt Attila egy hosszabb Facebook-bejegyzésben ecsetelte a tanítványa helyzetét:

Ez most már hullámvölgy és nagyon kell figyelni!

"Tavaly ilyenkor Marcinak szabadkártya kellett erre a versenyre (budapesti ATP), mert a 154.helyen állt az ATP-világranglistán. Egy év alatt bekerült az első százba (utánam 13 évvel), nyolcaddöntős volt az Ausztrál Openen (Taróczy Balázs után 34 évvel), most pedig élete legjobb ranglistájával az 59. helyen áll a rangsorban és a 6. kiemelt volt a Hungarian Openen. Az elmúlt egy évben olyan dolgokat értünk el együtt, amiket szinte senki nem hitt volna, amilyeneket enyhén szólva sem szoktunk meg a magyar férfi teniszben. Az utolsó 10 hónapban csak felfelé ívelt a pályafutása, szinte minden sikerült, elkerülték a sérülések, felszabadultan, veszítenivaló nélkül tört előre és fejlődött folyamatosan, elérve egy teljesen új szintre, egy teljesen új helyzetbe."

Fucsovics gödörbe került. - Fotó: ATP

Várható volt, hogy előbb utóbb jönni fog egy hullámvölgy.

"Az sem meglepő, hogy ez a salakos szezon elején történik. Marcinak ez a borítás áll a legmesszebb a játékától. A Maden elleni vereségben minden volt: mentális problémák, technikai problémák, taktikai problémák, koncentrációs problémák, fizikai problémák, már talán önbizalmi problémák is megjelentek, sőt, még az én edzői oldalamról is vélek felfedezni hibákat. Kellenek az ilyen pofonok és a nehézségek bármennyire fájdalmasak is, ezek tartják éberen és a földön az embert. Alapos elemzésre késztet és nagyon elgondolkodtatnak az ilyen vereségek. Remélem, Marcit is... illetve biztos vagyok ebben."


Előbb vagy utóbb biztosan kilábal ebből a hullámvölgyből Fucsovics, de könnyen lehet, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz és csak a füves pályás szezonban következik be.

Pella ellen egyébként sem lenne egyszerű dolga, ugyan jelenleg a dél-amerikai sincs élete formájában, de akkor is egy kellemetlen balkezes teniszező, aki salakon mozog a legotthonosabban. Münchenbe ráadásul motiváltan érkezhetett Pella, miután tavaly a selejtezőből egészen a fináléig menetelt. 

Ez nem az a meccs, amikor Fucsovicsnak bizalmat kellene szavaznunk, még annak fényében sem, hogy tavaly nyáron egy német Challenger első körében döntő szettben legyőzte Pellát. 

Most viszont visszavághat az argentin, ugyanakkor Marci az előző vereségeinél sem adta könnyedén a bőrét, Malek Jaziri, Daniil Medvedev és Yannick Maden ellen egyaránt döntő szettben maradt alul. Rettentően bosszantó lenne egy újabb ilyen vereség, de abszolút benne van a pakliban. 

  • Pella jut tovább @ 1.57
  • Pella 2-1-re nyer @ 3.60