Premier League

A Tottenham rúghatja a következőt a Citybe

Tovább húzódhat a bajnokavatás Angliában, ezúttal a Tottenham fektetheti két vállra a Manchester Cityt.

A Tottenham rúghatja a következő a Citybe. - Fotó: Twitter

Egy hét, három vereség, búcsú a Bajnokok Ligájától, bajnokavatás elhalasztva, így lehetne röviden, tömören összefoglalni a Manchester City utóbbi napjait. Pep Guardioláékra pedig újabb kőkemény feladat vár, hiszen szombat este a Tottenham otthonában, vagyis a Wembley-be vizitálnak.

1x2    
Tottenham Döntetlen Manchester City
2.52 3.50 2.52

A Spurs ugyanis bombaformában van, a decemberi, City elleni idegenbeli zakót követően nem kapott ki a Premier League-ben, s perpillanat zsinórban hat győzelmet számlál a bajnokságban. Mindemellett a Tottenhamnek jól megy hazai pályán a rangadókon, hiszen a Dortmund, a Real Madrid, a Liverpool, a Manchester United és az Arsenal is fejet hajtott már az idei szezonban a Wembley-ben.

Mauricio Pochettinónak ráadásul olyan kellemes gondokkal kell szembenéznie, hogy hogyan állítsa össze csapatát, mivel biztosan csak két kiegészítő játékos, Kyle Walker-Peters és Harry Winks nem léphet pályára, illetve Kieran Trippier játéka kérdéses. Mindez azt jelenti, hogy a jó formában lévő támadók - Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen, Szon Hung Min, Erik Lamela - mind az argentin mester rendelkezésére állnak, s közülük négyen biztosan ott lesznek a kezdőben.

[2523081] 2018-04-14 20:45:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;5

Ami a vendégeket illeti, cikkünk elején összefoglaltuk, hogy mekkora gödörbe került a City az elmúlt napokban, s könnyen lehet, hogy még mélyebbre süllyed szombat este. Lélektanilag ugyanis nagyon rosszkor jön a csapatnak ez a rangadó, hiszen még ott van a fejekben a BL-kiesés, illetve a United elleni elveszített városi rangadó is. Noha utóbbi gyakorlatilag nem osztott, szorzott, azért mégis beszédes, hogy Guardiola a legjobbjait rakta fel a pályára, s kétgólos előnyről, hazai pályán sikerült kikapnia csapatának José Mourinhóéktól. 

Általában az ilyen találkozókra, mint a szombati, nem kell külön motiválni a játékosokat, a manchesterieknél mégis lehet, hogy probléma lesz a motivációval, ugyanis csak és kizárólag idő kérdése, hogy mikor akasztják nyakukba az aranyérmet, mivel perpillanat 13 pont a csapat előnye hat körrel a zárás előtt. Arról nem is beszélve, hogy a Spurs elleni derbit követően, a Swansea, Huddersfield, Brighton trió is tiszteletét teszi az Ethihadben, vagyis még a sorsolásra sem lehet panasza a vendégeknek. A vendégeknél egyébként Benjamin Mendy, John Stones és Fernandinho maradhat ki a hétvégén.

Az előjelekkel ellentétben a bukmékerek nem a Spurst hozták ki favoritnak, hanem szerintük abszolút háromesélyes mérkőzésre van kilátás a Wembley-ben, hiszen a Tottenhamre és a Cityre is 2.52-szeres szorzón fogadhatunk, míg a döntetlent 3.50-szeres oddson méri a    . Legalább három gólra 1.55-szörös pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, a feltett tétünk mindössze 1.45-szörösét kapnánk vissza.

[2523081] 2018-04-14 20:45:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;
237903