Bajnokok Ligája

A Roma mert nagyot álmodni, elődöntő a jutalma

A Barca sokkoló kiesése után lelkendezik a sportsajtó, hiszen ezekért a pillanatokért néz BL-t az ember.

A Barcelona az első felvonásban szerzett kényelmes 4-1-es előnyből várta a keddi folytatást. A Bajnokok Ligája azonban ismét megmutatta, hogy nincs az a hátrány, amit nem lehet 90 perc alatt ledolgozni és amit Fortuna tavaly a PSG ellen adott a katalánoknak (0-4, 6-1) egy évre rá el is vette.

Ráadásul a rómaiak találatait Dzeko mellett az a De Rossi és Manolas szerezte, akik a Nou Campban szerencsétlen öngólokkal segítették Messiéket. Nem mintha nem lett volna abszolút megérdemelt a meccset végig domináló Roma 3-0-ás győzelme, de ha egy pillantást vetünk az oddsokra, máris láthatjuk, hogy mennyire irreálisnak tűnt ez a végeredmény.

Már a sima hazai is busásan hozott, átlagban @4.60- körül, a hendikep pedig @10.00-szerest fizetett. Ami sokkoló, hogy De Rossiék továbbjutására az egyik külföldi buki @67-szeres szorzót adott!

A gránátvörös-kékek mestere alaposan benne van a klub történetének egyik legnagyobb lefolyásában, ám a felelősség vállalása helyett a Romát dicsérte.

Egy percig nem éreztük magunkat jól a pályán. Mivel a Roma remekül focizott ezért nem tudtuk elkezdeni játszani amit szoktunk. Kockázatot vállaltak és nem tudtunk mit kezdeni a mély nyomásuk ellen.

- vallott őszintén Valverde.

Az első gól erőt adott nekik aztán jött a második, majd a harmadik...Nagyon sajnálom a szurkolókat, ez egy hatalmas csalódás nekik. Mostantól azonban azokra a sorozatokra kell koncentrálnunk amikben állva maradtunk. Csak előre szabad tekintenünk."

A farkasok mestere, Eusebio Di Francesco a történelmi továbbjutást követő napon érthetően önbizalomtól duzzadva nyilatkozott.

"A különbség a mentalitásunkban és az agresszív hozzáállásunkban volt. Három támadóval álltunk fel, így hatékonyan szorítottuk le a széleiket. Jól működött az új felállás de a csapat játéka nyűgözött le igazán. 

Egy hihetetlen eredményt értünk el amit ki kell élveznünk, de megyünk tovább és miért ne hinnénk, hogy még ennél is többre vagyunk képesek.

A keddi játéknap másik meccsén is meglepetés eredmény született, hiszen a Liverpool az Anfielden elért 3-0 után idegenben is megverte a Manchester Cityt, ezzel rengeteg fogadónak okozva fejfájást. 

A vörösök mestere, a rövid idő alatt a szurkolók körében legenda-státuszt szerző Jürgen Klopp nyilatkozata alapján a világ jelenlegi legjobb csapatát győzték le kétszer, ami valóban egészen elképesztő teljesítmény. A német tréner a Barca kieséséről a következőt mondta.

Sétáltam fel a lépcsőn a meccs után és valaki mondta nekem, hogy kiestek, én pedig azt hittem, poénkodik.

 

Szerinted melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját 2018-ban?x;