Bajnokok Ligája

Mire érdemes fogadni a Barca visszavágóján?

A katalánok az első meccsen eldöntötték a továbbjutás sorsát, a kérdés már csak az, hogy sikerül-e a szép római búcsú.

Az FC Barcelona kedden este az olasz fővárosban lép pályára a BL-elődöntőbe jutásért folytatott párharc második felvonásán. A meccs minden bizonnyal csak formalitás lesz, hiszen az első legen Messiéknek sikerült magabiztos előnybe kerülniük.

1x2    
Roma Döntetlen Barcelona
4.80 4.05 1.60

A múlt szerdai Nou Campban elért 4-1 alkalmával az örök város csapata rendkívül szerencsétlen volt, hiszen Daniele de Rossi és Kostas Manolas öngóljainak köszönhetően kétgólos előnybe juttatták a segítségre amúgy sem kifejezetten szoruló gránátvörös-kékeket. Nem sokkal később a hazaiak oszlopos tagja, Pique köszönt be és hiába tudott Dzeko szépíteni, a vendég találat után hét perccel Suárez beállította a végeredményt.​

Gyakori látvány mostanság a képernyőkön a katalánok öröme. fotó: Barcelona Twitter

A hétvégi "edzőmeccs" is jól sikerült Valverde csapatának, hiszen a Leganes 3-1-es legyőzésével nem hagyták közelebb férkőzni ellenfeleiket. Messi mesterhármast jegyzett a találkozón - ezzel hattal megelőzve Crisiano Ronaldót - és komoly lépést téve a gólkirályi cím felé.

A Barca minden sorozatot figyelembe véve 19, a Bajnokok Ligájában pedig 10 meccs óta veretlen!

A BL-ben ugyan a tavalyi 3-0-s Juventus elleni zakó óta nem kaptak ki, és idén öt győzelem mellett három iksz a mérleg, azonban szembetűnő, hogy idegenben nem igazán megy nekik. Persze egyes esetekben nem is kellett erőltetniük, de legutóbbi négy túrájukon mindössze kétszer találtak be a legrangosabb európai kiírásban, sőt az Olimpiakosz és a Juve otthonában is jegyzett találat nélkül maradtak. Az is igaz, hogy cserébe csupán egyet kaptak, tehát a négy meccsen született három gól és az első mérkőzés eredménye alapján reális döntés lehet a kevés gólra való fogadás.

[2736497] 2018-04-10 20:45:00 Roma - Barcelonax

A Roma csapatára rendesen rájár a rúd, hiszen a szerdai kudarc után hétvégén újabb pofonba futottak - a Fiorentina 2-0-ra verte őket hazai közönség előtt az Olimpicóban. Ezáltal már három meccse nyeretlenek és a Serie A-ban is visszacsúsztak a negyedik helyre.

Roma#ita-roma#5

Az sem könnyíti Eusebio Di Francesco dolgát, hogy vasárnap a jelenleg harmadik Laziónál vendégszerepelnek, de ennek ellenére a pihentetésre biztosan nem most fog sort keríteni.

"Úgy gondolom, hogy a legerősebb kezdőcsapattal kell felállnunk, és nagyon fontos, hogy hinnünk kell magunkban. Alakítsunk nagyot szívből és szenvedéllyel. Tisztelnünk kell a klub színeit és minden megtenni azért, hogy egy óriási meglepetést okozzunk.

Miért is ne hihetnénk abban, hogy egy váratlan eredményre vagyunk képesek, addig amíg egy kis remény is van.

- nyilatkozta nagyhitűen a meccs előtt Di Francesco.

Ami szembetűnő a sárga-pirosaknál, hogy eddigi négy idei BL-meccsükön nem kaptak be egyet sem az Olimpicóban, és meccseik általában amúgy is kevés találatot hoztak. Valójában egyetlen egyszer ment 2.5 fölé az eredményjelző és figyelembe véve, hogy a Barcelona négy idegenbeli meccsén pedig egyszer sem haladta meg ezt a számot a végeredmény és a katalánokra hétvégén a bombaformában lévő, jelenleg a La Ligában harmadik helyen álló Valencia vár, az alábbi tippeket ajánljuk.

 

  • Roma - Barcelona / Gólszám 2.5 alatt @2.30    
  • Roma - Barcelona / Gólszám 3.5 alatt @​1.55    

 

Ti milyen eredményt vártok?

[2736497] 2018-04-10 20:45:00 Roma - Barcelonax;