Foci-vb 2018

Rivaldót nem lepi meg, hogy Brazília a favorit, de Argentínát sem írja le

A brazil legenda szerint a favoritok a világbajnokságon megmutatják majd erejüket, köztük Lionel Messiék is.

A brazilok jól hangoltak a vb-re. - Fotó: Twitter

Brazília megnyerte mindkét felkészülési meccsét, előbb az oroszokat verték 3-0-ra, majd a németeket 1-0-ra. Mindkét meccsen jól ment a játék a dél-amerikai alakulatnak, ami szűk három hónappal a vb előtt biztató.

Tite érkezésével a dolgok összeálltak és a csapat folyamatosan fejlődik. Úgy néz ki, hogy az 56 éves mester fejében összeállt a kezdő 11 és ezek a felkészülési meccsek jó visszacsatolást adtak. Brazília jól játszik és hatékony védekezést mutat - Neymar távolléte szinte feledésbe merült. 

- nyilatkozta Rivaldo, továbbá hozzátette, hogy Neymar személyében kidőlt Brazília legnagyobb csillaga, de a csapat kiválóan reagált. "Tite szilárd csapatot épít - a riválisok még mindig kísérleteznek -, és ha Neymar felépül a világbajnokságra, akkor senki nem kérdőjelezheti meg Brazília erejét, éppen ezért egyáltalán nem lep meg, hogy ők a favoritok"

A fogadóirodák valamivel esélyesebbnek tartják a németeket a braziloknál, majd utánuk a spanyolok és franciák következnek, míg a kedden csúfos verést elkönyvelő argentinok csak az ötödik favoritok 10.00-es oddsal. 

Rivaldo szerint azonban az 1-6-os fiaskó ellenére nem szabad leírni az Albiceleste-t.

"Senki sem szeret veszíteni, különösen nem ilyen arányban egy rivális ellen, de Argentína fel fog állni a vb kezdetére. Nem szabad elfelejteni, hogy Jorge Sampaoli még mindig teszteli a játékosokat és a taktikát. Lionel Messi hiányzott, ami szintén hozzájárult a súlyos vereséghez."

Meg vagyok győződve arról, hogy Argentína a megfelelő pillanatban megmutatja az erejét. Szóval nagy hiba lenne leírni a csapatot, mert volt egy szörnyű meccse Spanyolországban. Gyakran előfordulnak a furcsa eredmények a barátságos meccseken, de amikor eljön az idő, a favoritok megmutatják az erejüket. 

"A legendásan erős nemzetek, mint Franciaország, Spanyolország és Anglia sok minőséget és tapasztalatot képviselnek, így komoly kandidáltak a vb-címre. Mindig jó, ha a nemzeti válogatottadnak jól megy a játék és favoritok, de a világbajnokságon mindenki egy célra fókuszál. Valószínűleg a szokásos csatát láthatjuk a legjobb csapatok között. - vélekedett a brazil legenda.

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?
   
Németország 5.50
Brazília 5.75
Franciaország 6.50
Spanyolország 8.00
Argentína 10.00
Belgium 12.00