Tenisz

Véres csatát és 1.75-szörös pénzt ígér a Zverev-Coric ütközet

  • Cesc18

A két fiatal tehetség összecsapásán alacsonyra szabták a játékok számának határát, így lecsapunk az overre.

Az alsó ágon már fény derült az elődöntős nevekre, csütörtökön pedig a felső ágon is kiderül, hogy kik szállhatnak majd harcba a döntőért. Az egyik negyeddöntőben Alexander Zverev és Borna Coric feszül egymásnak, míg a másikban Pablo Carreno-Busta és Kevin Anderson. Nagyon komoly a tét, hiszen egyikük sem járt még a legjobb négy között Miamiban, és közülük valaki a fináléban is ott lehet majd. Izgalmasnak ígérkezik mindkét derbi, a nagyobb hype azonban a két fiatal, Zverev és Coric ütközetén van, amire a jelen/jövő nagy rivalizálása ként is tekinthetünk. 

Coric újabb riválisát gyűrheti le. - Fotó: ATP

Bár Coric még nem tört be a top 10-be, de ami késik nem múlik. Korán megmutatta már, hogy micsoda potenciál lakozik benne, ám egy-egy komoly skalp után nemigen tudott két lábbal a földön járni. Az amerikai túrának azonban egy megújult csapattal vágott neki, akik között olyan személyek vannak, akik a helyes ösvényen terelgethetik. Meg is látszik Riccardo Piattiék munkája Coric teljesítményén, hiszen a húszas évei elején járó horvát Indian Wellsben elődöntőzött és most is egy lépés választja el ettől. 

Azt nem lehet mondani, hogy Miamiban simán vette volna az akadályokat Coric, ugyanis Leonardo Mayer és Jack Sock ellen egyaránt közel 3 órát töltött a pályán, míg Denis Shapovalovot 2 és félóra alatt tudta legyűrni. 

De ezek komoly önbizalomnövelő győzelmek voltak, hiszen Coric mellett Shapovalov és Sock is azon játékosok közé tartoznak, akik az elkövetkezendő korszak meghatározó teniszezői lehetnek. 

Fizikálisan persze már érezheti a horvát ezt a sok játékórát, ugyanakkor a nyolcaddöntő után most volt ideje regenerálódni. Egy nap pihenő rengeteget tud jelenteni. Abban tehát biztosak vagyunk, hogyha Coricnál jelentkeznek is majd a fáradtság jelei, aligha a mérkőzés elején. 

Zverev egyébként ellenkező előjelekkel várta a tornát. Szakított edzőjével, mert nem felelt meg Juan Carlos Ferrero elvárásainak. Kicsit gödörbe került a német, Indian Wellsben csúnyán betlizett is. Ez a Miami Open már sokkal jobban fest számára, de inkább küzdésből jeleskedik. Nem lehet azt mondani, hogy a játéka annyira meggyőző lenne, ez nem az a Zverev, akit 2017-ben láthattunk. 

Fogadás a győztesre    
Alexander Zverev Borna Coric
1.55 2.20
Fogadási határidő: csütörtök, 16:00

Kétszer találkoztak eddig, érdekesség, hogy mindkétszer amerikai földön. 2015-ben Cincinnatiben és tavaly a US Openen egyaránt Coric örülhetett. A H2H tehát a horvát mellett szól, mint ahogyan az is, hogy ő van jelenleg a topon és fejben sokkal rendezettebb. Ezek ellenére a bukik mégis a németet favorizálják, ez pedig elsősorban amiatt lehet, mert nem tudni Coric fizikálisan mennyire fáradt. 

Véleményünk szerint ennek az elején még nem lesz jelentősége és a lassú kemény pályán a horvát játéka fog érvényesülni. De összességében egy kiélezett meccs várható, ahol a két fiatal véres csatát vívhat a továbbjutásért. 

Alexander Zverev-Borna Coric
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 22.5
@1.75
Fogadási határidő: csütörtök, 16:00