Kézilabda

A tisztes helytállás a cél Hollandiában

Ezúttal idegenben játszunk a hollandokkal, vagyis nem meglepő, hogy nem a Rasmussen-csapat a favorit.

A tisztes helytállás a cél Hollandiában. - Fotó: MTI - Krizsán Csaba

Csütörtökön majdnem összejött a bravúr és sikerült pontot lopni a világbajnoki bronzérmes Hollandiától hazai pályán, azonban a mérkőzés hajrára nem úgy sikerült, ahogy azt Kim Rasmussen szövetségi kapitány eltervezte.

Vasárnap újra megmérkőzünk Nycke Grootékkal, ám ezúttal Eindhovenben, közel 6 ezer holland szurkoló előtt, avagy most már nem is bravúr, hanem gyakorlatilag csoda kellene a mieinktől, hogy pontosan távozzunk a kikötővárosból.

1x2    
Hollandia Döntetlen Magyarország
1.22 9.50 4.30

Merthogy a bosszantó vereség mellett a gárda elveszítette az egyik kulcsjátékosát, Tomori Zsuzsannát, aki ezúttal elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, műtét és hat hónap kihagyás vár rá.

A Győr kiválósága tehát nem lesz ott a parketten, szintúgy, mint Szöllősi-Zácsik Szandra, Klivinyi Kinga, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára, akik már a csütörtöki meccset is kihagyták, csak úgy, mint ahogyan a válogatottól visszavonult Görbicz Anita.

Mindezek után nem számíthatunk sok jóra, főleg úgy, hogy a hollandok felszabadultan léphetnek pályára, hiszen az odavágónak köszönhetően gyakorlatilag már kiharcolták a továbbjutást, hazai pályán pedig a világ bármely válogatottja ellen favoritok, nemhogy, egy sérülésekkel tizedelt, az utóbbi években kevés jó eredménnyel - pláne a komoly játékerőt képviselő együttesek ellen nem ment a mieinknek - rendelkező magyar válogatott ellen.

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA),
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP), SZABÓ Laura (Érd)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Egyébként is Rasmussen mester egy roppant fiatal keretet trombitált össze a narancsmezesek elleni dupla randevúra, ami a csütörtöki meccsen is felütötte a fejét, és akkor ebből a keretből még az egyik legbiztosabb pont, Tomori is kiesett, avagy tényleg nem a mieink lesznek az esélyesek. Ezzel szemben a hazai oldalon láthattuk, hogy több sztár is szerepet kap, köztük például Yvette Broch, aki a Győr színeiben is játszik, vagyis kiválóan ismeri a mieinket, amit remekül ki is használt csütörtökön, hiszen a 19 holland gólból hatot jegyzett, s a találkozó egyik legeredményesebbje volt a szintén hat találatig jutó Debbie Bonttal karöltve.

Összességében tehát kijelentő, hogy abszolút nem a mi csapatunk a mérkőzés esélyese, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen a     háromesélyben mindössze 1.22-szeres pénzt kínál a hollandokra, míg a magyarokra 4.30-szoros oddson lehet fogadni. A bukméker a hendikep vonalat 3,5-nél, míg a gólok számának határát 49,5-nél húzta meg.

7. csoport állása
1. Hollandia 3 3 0 0 92:51 6
2. Magyarország 3 2 0 1 80:49 4
3. Fehéroroszország 3 1 0 2 70:80 2
4. Koszovó 3 0 0 3 46:108 0