Premier League

A United ellen lehet bajnok a City

A sors sem írhatott volna drámaibb forgatókönyvet: városi rangadón, az örök rivális ellen érhet révbe a City.

A United ellen lehet bajnok a City. - Fotó: Twitter

Hétfői sikerével még egy lépéssel közelebb került a Manchester City a bajnoki címhez, hiszen nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt 16 pont az Égszínkékek előnye a városi rivális Manchester Uniteddel szemben. Azon csapat előtt, amellyel április 7-én mérkőzik meg Pep Guardiola alakulata, és ha minden úgy alakul - mindkét fél játszik addig egy bajnokit, a City az Evertonhoz utazik, a United a Swansea-t fogadja -, azon a meccsen koronázhatja meg szezonját a City.

Ennél még a sors sem írhatott volna drámaibb forgatókönyvet, amit az Égszínkékek csapatkapitánya, Vincent Kompany is megerősített: "Ilyen lehetőség egyszer adódik az életben, ezt mindenki tudja Manchester kék részén. Persze előtte van még egy bajnokink, ami nem lesz könnyű, de a szezon azon részében vagyunk, amikor minden győzelem egy lépéssel közelebb visz a célhoz" - mondta a City 4-ese a Metro-nak.

A hét történései alapján pedig minden esélye megvan az Égszínkékeknek, hogy a Vörös Ördögök ellen ünnepeljenek, hiszen amíg ők Stoke-ban simán nyertek, addig José Mourinhóék hazai pályán kaptak ki a Sevillától, aminek köszönhetően el is búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

A Cityre egyébként most három hét pihenő vár, köszönhetően a válogatott mérkőzések okozta szünetnek is, a csapat ezen idő nagy részét Abu-Dzabiban tölti, hogy a szezon hátralévő, legfontosabb részére még erősebb legyenek.

A Manchester City Premier League sikerére már hetek óta nem lehet fogadásokat kötni, viszont a városi rangadóra már igen, Guardioláékra átlagosan 1.60-szoros, Mourinhóékra 6.15-szörös, míg a döntetlenre 3.85-szörös pénzt fizetnek a bukmékerek.

[2523069] 2018-04-07 18:30:00 Manchester City - Manchester Unitedx;
237903