Görög foci

Fegyverrel rontott a pályára a PAOK tulajdonosa - videó

  • gb1

Egy kérdéses bírói ítélet után botrányba fulladt a görög derbi, az eset hatására pedig felfüggesztették a bajnokságot.

Ivan Savvidas, Görögország egyik leggazdagabb embere - aki a PAOK elnöke is egyben - vasárnap este felfegyverkezve, biztonsági őreivel karöltve besétált a pályára, hogy nemtetszését a bíró tudtára adja és bojkottálja a párharcot. Az AEK Athén elleni derbin azután szabadult el a káosz, hogy Georgios Kominis sípmester a 89. percben les miatt érvénytelenítette Fernando Varela gólját - addig a meccs 0-0-ra állt.

Savvidesnek nagyon nem volt ínyére az ítélet és úgy gondolta, hogy jó ötlet a saját kezébe venni a dolgokat így elindult igazságot tenni. Mint az később a képeken és videókon is kitűnően kivehető volt a derekán egy pisztolytartó amiben egy revolver virított, a fegyvert azonban nem vette elő intézkedés közben. A sorsdöntő (a bajnokságot vezető és a második helyezett játszott) meccset a nem várt körülmények miatt végül idő előtt lefújta a bíró.

A milliárdos Savvides Grúziában született görög felmenőktől - volt az orosz parlament tagja és többek közt vannak érdekeltségei a Thessaloniki kikötőben, valamint komoly tulajdonrésze egyes dohány- és médiaipari vállalkozásokban.

A görög sportminiszter, Georgios Vassiliadis hétfőn hivatalos közleményben kelt ki magából, mivel - ahogy fogalmazott - nem tesz jót a sportnak és a PAOK-nak sem, ha "emberek felfegyverkezve sétálnak be a pályára".  Mint mondta "az ilyen extrém eseteknek súlyos következményekkel kell járnia", azonban a büntetés kiszabása előtt egyeztetnek az UEFA-val is.

A legfrissebb hétfő délutáni fejlemények alapján a görög bajnokságot Vassiliadis felfüggesztette!

A görög fociban amúgy sem mennek szenzációszámba az erőszakos esetek - legutóbb a PAOK Olympiakos elleni derbiét kellett félbeszakítani, miután az Olimpiakosz edzőjét a lelátóról fejbe dobták egy guriga wc-papírral.

A bajnokságot így továbbra is az AEK vezeti egy pont előnnyel az Olimpiakosz, kettővel a PAOK előtt.

238864