Tenisz

Fucsovics a favorit, de nem éri meg fogadni rá

  • Cesc18

Pénteken Fucsovics Márton is bemutatkozik Indian Wellsben, méghozzá a szerb Viktor Troicki ellen.

Nem kapott könnyű első körös ellenfelet a nyíregyházi tehetségünk, ugyan Viktor Troicki hátrébb áll a világranglistán, mint Fucsovics Márton, sőt, finoman szólva sincs élete formájában, azonban egy rettentő rutinos ATP-menő, akit nagy hiba lenne félvállról venni. 

Fucsovics kéthetes kihagyás után tér vissza. - Fotó: ATP

Fucsovicsnak egyébként sem volt ideális a felkészülése, ugyanis a pazarul sikerült óceániai szereplést követően összeszedett egy sérülést, ami miatt kéthetes kényszerpihenőt kellett beiktatnia. Edzője, Sávolt Attila Facebook-oldalán írt arról, hogy soha nem könnyű a visszatérés:

"Tapasztalatom szerint amennyi időt kihagy az ember az edzésből, minimum annyi idő kell ahhoz, hogy újra versenyre kész állapotról beszélhessünk. Nem véletlenül látjuk mostanában, hogy még a legjobbak is milyen nehezen tudnak visszatérni a versenyek körforgásába." 

Marci továbblépésének az lehet a legnagyobb ellensége, ha kiesik abból az edzés- és versenyritmusból, amelybe az elmúlt bő fél évben belekerült. Nos, az elmúlt hetekben sajnos ez történt.

A 42 éves tréner szerint tanítványa képes volt már egy-két nagyon kemény edzésnapot a maximumon végigdolgozni, úgyhogy remélhetőleg egészséges, és teljes erőbedobással tudja majd végigjátszani a következő versenyeket Indian Wellsben, az irwingi challenger-tornán és Miamiban.

"Az ideális ritmus nagyjából a három hét verseny és egy hét edzés. Sajnos ebből a ritmusból esett ki ebben a hónapban, mind a versenyzést, mind az edzést illetően. Indian Wellsből nincsenek jó tapasztalataink, Marci tavaly nagyon nem érezte a játékot, és utána Irwingben egy edzésen megsérült, így Miamiba már nem is tudtunk elutazni. Van egy mondás, miszerint ami rosszul kezdődik, az jól végződik. Márpedig az idén az utazásunk a lehető legrosszabbul kezdődött, így azért reménykedem a jó végződésben".

Fogadás a győztesre    
Viktor Troicki Fucsovics Márton
2.00 1.65
Fogadási határidő: péntek, 21:20

Meglepő lenne, ha Fucsovics olyan formában tudna játszani, mint Melbourne-ben, inkább a Budapest Challengeren mutatott játékát várhatjuk, amivel viszont már aligha favorit Troicki ellen. Inkább 50-50-re tennénk az esélyeket, miután a szerb idén is a tavaly mutatott gyengébb formáját hozza. 

A legjobb tippnek a 22.5-nél több játék tűnik, nehéz ugyanis elképzelni, hogy bármelyikük is könnyedén lelépje a másikat, hiszen jelenleg markáns különbség nincs köztük. Erre az opcióra egyébként 1.75-ös oddson fogadhatunk az állami irodában.