Európa Liga

Izgalmas lehet a felszabadult olaszok és a stresszes angolok csatája

Az Arsenal tartalékosan utazik el Milánóba, így az sem kizárt, hogy Gattusóék már otthon eldöntik a párharcot.

   
Milan Döntetlen Arsenal
2.08 3.30 3.55

Szomorú a helyzet Londonban, de március közepére Arséne Wenger csapata elérkezett oda, hogy egy Milan elleni Európa Liga-nyolcaddöntő az év mérkőzésének számít. Ám hiába a hatalmas tét és a BL-indulás kivívásának halvány esélye, Özilék underdogként várhatják ezt a mérkőzést és talán az egész párharcot is.

A londoniak ugyanis fontos hiányzókkal kell megküzdjenek, Cazorla, Lacazette, Bellerín és Aubameyang sem bevethető, de Monreal is kisebb sérüléssel küzd, így Angliában maradt. A francia mester így vélhetően a 4-3-3-as hadrendet választja majd, ahol Özil, Welbeck és Mkhitaryan lesznek a támadók. Tény, hogy az Arsenal az utolsó négy meccsét elveszítette és az is, hogy a Milannál nincsen hiányzó, de ez a meccs kétségtelenül az angoloknak létkérdés, hiszen a Milan a bajnokságban is egész jól áll a gyatra rajt után, ráadásul az Olasz Kupában is döntőt játszanak.

[2726137] 2018-03-08 19:00:00 AC Milan - Arsenalx

Gattuso együttesénél pedig a felszabadult hangulat eredményekkel párosul, minden sorozatban kiválóan muzsikálnak, a játékosok duzzadnak az önbizalomtól és soha nem volt ilyen jó és egységes a védelem.

"Wengerhez képest én csak egy újonc vagyok, így minden tiszteletet megérdemel a francia mester. Szeretném, ha nem követnénk el hibákat, mert az Arsenal ellen nem fér bele a dekoncentráltság. Örülnünk kell azonban, hogy idáig eljutottunk, élveznünk kell a lehetőséget, hogy az Európa Liga utolsó csapatai közé tartozunk. Nagyon tiszteljük ellenfelünket, még úgy is, hogy tudjuk, nincs pozitív hangulat jelenleg a csapatnál. De 18 gólt szereztek az Európa Ligában, így különösen jól kell védekeznünk" - nyilatkozta Rino Gattuso.

Fotó: The Citizen

A két fél néhány éve igen paprikás BL-nyolcaddöntőt vívott egymással, akkor Milánóban 4-0 lett az olaszoknak, Londonban pedig úgy 3-0 Wengeréknek, hogy már a 43. percben egy gólra voltak a hosszabbítástól. A mostani helyzet azonban teljesen más, két, európai szinten nem meghatározó csapat találkozója lesz, ahol nagy meglepetés lenne egy angol siker.

Nagyon nehezen fogadható ugyanakkor a találkozó, a milánói védelem és a tartalékos Arsenal-támadósor ütközetében egyértelműen előbbi hadsereg az esélyesebb, miként azon sem lepődnénk meg, ha Cutronéék betalálnának legalább egyszer Ospina kapujába. A Rossonerik -0.25-ös ázsiai hendikepes sikere 1.79-szere szorzóval fogadható, ami kellően óvatos megoldás lehet arra, hogy alacsony téttel izgalmasabbá tegyük ezt a remeknek ígérkező mérkőzést.

[2726137] 2018-03-08 19:00:00 AC Milan - Arsenalx;
2018-03-08;73