Angol foci

Papíron hatalmas tuti a United sikere

A Palace legutoljára 1991-ben verte a Vörös Ördögöket, ez a leghosszabb negatív széria jelenleg a Premier League-ben.

Hétfő este a Premier League 29. fordulójában a Manchester United a ramaty formában lévő Crystal Palace otthonában, a Selhurst Parkban lép pályára.

1x2    
Crystal Palace Döntetlen Manchester United
6.50 3.95 1.53

Benteke és Pogba, két óriási tehetség. fotó:skysports.com

Három héttel kinevezését követően az egykori angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson 4-0-ra kapitulált az Old Trafford közönsége előtt - ez volt anno zsinórban a 7. zakója a Palace-nak úgy, hogy még gólt sem tudtak rúgni ellenfeleiknek. A következő meccsen a szezon egyik legnagyobb meglepetéseként megverték a Chelsea-t, és sikeresen másztak ki a gödörből - elkerülve a kiesőzónából. 

Az utóbbi időben azonban hihetetlen sérüléshullám sújtja a gárdát, amely rá is nyomta bélyegét az eredményekre. Az előző heti 1-0-ás, Tottenham elleni vereség alkalmával 12 játékos volt kényszerpihenőn és ez főleg a hátsó szekciót érintette negatívan.

Crystal Palace#eng-crystal_palace#5

"Én sem tudhattam, hogy 7 gól és pont nélküli meccs után lábra fogunk állni úgy, hogy 8 ponttal a kieső együttesek fölött helyezkedünk el. A játékosaim komoly lépéseket tettek azért, hogy jobb csapattá váljunk és most már nehezebb legyőzni minket. Biztos vagyok benne, hogy jobb játékkal rukkolunk elő hétfőn, mint az első meccsen az Old Traffordon" - mondta a Sasok mestere.

A kihagyók még mindig komoly fejtörést okoznak a londoni klubnál, Timothy Fosu-Mensah sem játszhat továbbra sem, pedig nevelőklubja ellen extra motivációval léphetne pályára. Sikerült azonban egy kis erősítést szerezni hálóőr poszton, a szezon végéig a csapattal lesz a brazil portás, Diego Cavalieri, akit pénteken szereztek meg.

Egy dologban bízhatnak a hazaiak: minden játéknapot figyelembe véve hétfőn megy nekik a legjobban, eddig 23/8-at nyertek a hét első napján ami 35%-os győzelmi arányt jelent.

Ami a vendégeket illeti új sztár van születőben, hiszen a 21 éves Scott McTominay immár a zsinórban negyedszer kezdhet és az utóbbi hetekben a média és a sportvilág nyomása ellenére is remekelt a középpályán. Mou a következőket mondta a játékosáról:

Az a tanácsom neki, hogy maradjon ilyen szerény, intelligens, legyen nyitott a tanulásra és maradjon ennél a profilnál mivel tudja, hogy a Unitednél meg kell küzdeni minden egyes lejátszott percért.

A Vörös Ördögök jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán, egy győzelemmel azonban ezüstérmes pozícióba kerülnek. A lényeget úgy tűnik sikerül abszolválniuk, mivel a top 4 gárda fixen indulhat jövőre a BL-ben. Idegenben azért megégtek párszor - jól szemlélteti ezt a mérlegük, ami 7-3-4 és a szezon alatt bekapott 20 gólból 14 a túráikon került a hálóba.

Ahogy már említettük, a Crystal Palace-nak 27 éve nem sikerült megverni a Manchester Unitedet, és ha hétfőn nem sikerül számukra a bravúr, akkor a kiesőzónában maradnak. Igaz, hogy Mourinhóék elbukták legutóbbi két idegenbeli meccsüket, a Chelsea elleni hazai győzelemmel viszont komoly erődemonstrációt tartottak, és elnézve Roy Hodgson csapatának formáját csak  a siker mértéke lehet kérdéses.

   oddsszabása sem okoz túl nagy meglepetést. A vendég sikerre az előzmények alapján egy egész tűrhető @1.53-as oddsot kapunk, és a hazaiak góljában sem túlzottan bíznak a bukik, hiszen a mindkét csapat lő gólt opcióra kerek @2.00-szeres a szorzó. Aki bízik benne, hogy Pogbáék kapott gól nélkül nyernek @2.40-ért pakolhatja az 1:0, 2:0, 3:0 -ás összevont pontos eredményeket. 

[2523025] 2018-03-05 21:00:00 Crystal Palace - Manchester Unitedx;
237903