Bajnokok Ligája

Egészen kínosak a PSG elnökének szavai

Ki mást hibáztatna az elnök, mint Unai Emery helyett a játékvezetőket.

Fotó: Le Parisien

3-1-es vereséget szenvedett el a PSG együttese Madridban, ami azt jelenti, rendkívül nehéz 90 perc vár Unai Emery csapatára hazai pályán, ha érvényesíteni akarja a papírformát. A szerdai első mérkőzésen látszólag Zidane simán letaktikázta a pályáról Emery mestert, ám a spanyol tréner és a PSG tulajdonosa ahelyett, hogy a tréner hibáiról beszéltek volna, ugyanúgy elkezdtek bírózni, ahogy tették azt a Barcelona elleni tavalyi fiaskót követően.

"Az apróságok már megint ellenünk voltak, de olyan sorsdöntő szituációkban is, mint Sergio Ramos kezezése, hatalmasat tévedett a játékvezető. A bírónak az a dolga, hogy ami tizenegyes az befúja, ám ezt csak az egyik oldalon tette meg. Nem voltak egyenlőek a feltételek" - nyilatkozta Emery, amelyre Nasser Al-Khelaifi elnök is rátett egy lapáttal.

"Unom már ezt ismételgetni, de ugyanez volt tavaly a Barcelona ellen is. Itt valakinek tennie kell már valamit!  Két sárga lap, ami jogtalan volt, tévesen beintett lesek, ugyanmár! Nem azt mondom, hogy a bírók miatt szenvedtünk vereséget, de ezek olyan apró részletek, amelyek azt éreztetik a csapatokkal, hogy a bíráskodás részrehajló, ami pedig azt eredményezi, hogy az egyik csapat többet enged meg magának, mint a másik. A játékvezető várta a lehetőséget, hogy segíthesse a Real Madridot, ez ellen pedig az UEFA-nak tennie kell valamit" - nyilatkozta az elnök, akit Neymar Madridba igazolásáról is kérdeztek, de ezt kategorikusan tagadta.

A hisztis duót egyébként az emlegetett brazil csillag egészítette ki triumvirátussá, a hírek szerint Neymar a lefújást követően durcás kislányként vonult le a pályáról úgy, hogy senkivel sem fogott kezet és egyedüliként nem ment ki a francia szurkolókhoz megköszönni a biztatást.

Habár valóban joggal tiltakoznak a párizsiak Ramos kezezése miatt, az első félidő vége felé közeledve Neymar viszont sárgával a birtokában próbált eljátszani egy szabadrúgást.

Arról már nem is beszélve, hogy amelyik csapat 400 millió eurót költ két játékosra, talán inkább ne kezdjen el igazságtalanságról beszélni.

A két csapat közötti visszavágó igen paprikásnak ígérkezik, a mérkőzésre pedig március 6-án kerül sor. A franciák továbbjutására 3.40-es, a spanyolokéra 1.33-as szorzóval fogadhatunk.