Német foci

2.20-ért szembemegyünk a papírformával a Német Kupában

A Német Kupa negyeddöntőjének egyik legnagyobb derbije a két német gigász párharca, melyre kedden este 20:45-kor kerül sor - ki-ki meccsre számítunk!

1x2    
Bayer Leverkusen Döntetlen Werder Bremen
1.45 4.15 5.25

A hazaiak ezidáig remek szezont tudnak a hátuk mögött és mellettük szól, hogy a BayArenában különösen jól teljesítenek. 11 tétmeccs alatt csak a Bayern München csapata távozott győzelemmel Leverkusenből. Az a tervük azonban, hogy megszilárdítsák második helyüket a tabellán nem jött össze, hiszen Freiburgban csak egy csalódást keltő 0-0-ra futotta, így ott liheg a Leipzig, a Dortmund és a Schalke is a nyakukban.

Ez persze nem jelenti a világ végét és komoly önbizalomra adhat okot Heiko Herrlich brigádjának, hogy öt veretlen meccs után érkeznek a kupapárharcra. Az a tény azonban, hogy csak a meccseik 33%-át ússzák meg kapott gól nélkül már önmagában is egy figyelmeztető jelként szolgálhat.

A Werkself két válogatott ásza, Bellarabi és Brandt. fotó: Facebook

A Werder Bremen talán az egyik legszerencsétlenebb csapat az eddigi idényben, és a német élvonalban elfoglalt 15. helyük közel sem tükrözi játékerejüket. 1.2-es kapott gól/meccs átlaguk a harmadik legkevesebb a ligában, és szintén bronzérmesek a döntetlenek számában, eddig nyolcszor remiztek.

Lélektanilag sokkal jobban állnak pillanatnyilag opponensüknél, hiszen 1-0-ás hátrányt sikerült a javukra fordítaniuk az idén remekelő Schalke otthonában. Aki látta az utóbbi meccseiket, például az imént említettet, vagy akár a bajorokkal idegenben 4-2-re elbukottat, láthatta, hogy rendezettségük által a legjobb formában lévő csapatokkal is simán felveszik a versenyt, és immár a befejezések terén is rátaláltak a helyes útra.

A kezdő tizenegyet illetve Florian Kohfeldt mester Bargfrede, Bartels játékára továbbra sem számíthat, és valószínűleg a szombaton diadalmaskodó kezdőjét küldi pályára.

[2694492] 2018-02-06 20:45:00 Bayer Leverkusen - Werder Bremenx

Amikor a szezon korai szakaszában találkoztak, a Leverkusen ugyan 1-0-ra nyerni tudott, a meccs képe alapján azonban simán máshogy is alakulhatott volna a párharc. Ráadásul ha megnézzük a legutóbbi 5 meccsüket, a Werder javára fordul a mérleg - sőt a 2016-os kupakiírásban még a mostaninál is nagyobb underdogként 3-1-re verték a gyógyszergyáriakat saját közönségük előtt.

[2694492] 2018-02-06 20:45:00 Bayer Leverkusen - Werder Bremenx;5

Csalóka tehát az alacsonyra szabott hazai odds, hiszen ha csak szimplán az eredményeket nézzük, természetes, hogy toronymagas esélyesnek tűnik a Leverkusen. A kupa azonban teljesen más mint a bajnokság, mivel egy meccsen dől el minden, így akár egyetlen hiba is végzetesnek bizonyulhat.

A nemzeti kupakiírások időről időre bizonyítják, hogy az alsóbb osztályú csapatok is képesek meglepetést okozni, a remek formajavulást produkált Bremen továbbjutása ilyen szempontból nem is menne szenzációszámba - az X2-re adott @2.20-as oddsban ezáltal sokkal nagyobb értéket látunk.

[2694492] 2018-02-06 20:45:00 Bayer Leverkusen - Werder Bremenx;