Férfi kézi Eb 2018

Ez is több, mint a semmi - így zártuk a kézi Eb-t

Spanyolország győzelmével ért véget a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság. Lássuk a 63.com hogyan zárta a tornát.

cro2018-ehfeuro.com/ Sasa Pahic Szabo

Ahogy azt már megszokhattátok a korábbi tornákon is, a kézilabdában jártas tippmestereink - Tomihmv és mr.blonde -  arra vállalkoztak, hogy az Eb kéthetes ideje alatt megközelítőleg minden játéknapra összeállítanak egy kombinációs fogadást.

Összesen 12 szelvényt agyaltak ki és publikálták az oldalon, ezek közül hét fogadás zöldült, öt viszont piros lett. A női vb-vel egyetemben a férfi Eb-n is hemzsegtek a meglepetéseredmények, ám a női versennyel ellentétben ezúttal jó pár "meglepire" rászaladtak a tippmesterek is.

A 12/7-es statisztika 58 százalékos találati arányt jelent, összesen pedig +0,85 egység profittal sikerült zárni a tornát, ami a szelvényenként 5 egységes átlagtétet figyelembe véve +1,4%-os ROI-nak felel meg.

A decemberi vb-hez hasonlóan kiválóan indult a torna, hiszen az első négy nap után hibátlan volt a mérleg, azonban a házigazda horvátok majd a magyar válogatott csehek elleni betlije két egymás utáni buktát jelentett. A cseh válogatott kétszer is megtréfálta a tippmestereket, de tippadóink "belenéztek" a spanyol-francia elődöntőbe is. A nagy kaszálás tehát elmaradt, de ezzel együtt sikerült a plusz tartományban zárni az Eb-t, összességében pedig értékes tapasztalatokkal gazdagodhattunk ezúttal is.

hatharom.com  tippjei a férfi kézi Eb-re
Nap Odds Ny/V Cikk
jan 12. 1.82  Nyertes A skandinávok és a franciák találkozóira fogadunk
jan 13. 1.69 Nyertes A magyarok és a macedónok meccseivel nyernénk
jan 14. . 1.72 Nyertes A horvátok és a szerbek meccsére fogadunk
jan 15. 1.69 Nyertes A magyarok és a macedónok meccsére fogadunk
jan 16. 1.60 Vesztes A horvátokkal és a fehéroroszokkal kaszálnánk
jan 17. 1.63 Vesztes A szlovének és a magyarok meccsére fogadunk
jan 18. 1.77 Nyertes A csehekkel és a dánokkal nyernénk 
jan 20. 1.90 Vesztes A franciák és a spanyolok meccsére fogadunk
jan 22. 1.72 Nyertes A macedónokkal és a franciákkal nyernénk
jan 24. 1.71 Vesztes A franciákkal és a szlovénokkal kaszálnánk
jan 26. 1.82 Vesztes A svédekkel és a franciákkal nyernénk
jan 28. 1.76 Nyertes A gólokra fogadunk a legfontosabb meccseken
 Átlagtét: 5.00, Átlagodds: 1.74, Profit: +0,85  ROI: +1,4%

Az Eb legjobbjai

A vasárnap esti fináléban a spanyol válogatott 29-23-ra legyőzte Svédországot, ezzel fennállása első Európa-bajnoki címét szerezte meg. A spanyolok a negyedik legnagyobb favoritnak számította a torna előtt, végső győzelmükre 8-9-szeres oddsot kínáltak a fogadóirodák.

A magyar válogatott a 14. helyen szerezte meg, miután az első csoportkörben mindhárom mérkőzését elveszítette. Ezzel az eredménnyel nem sikerült teljesíteni a szövetség minimális célkitűzését sem. A gyenge magyar szereplése inkább a meglepetés kategória, hiszen a bukik 4-szeres pénzt fizettek arra, hogy nem éljük túl az első csoportkört, míg a középdöntős szereplésünkre 1.45-ös oddsot kínáltak. A mieinknél Lékai Máté szerezte a legtöbb gólt - szám szerint 18-at - ezzel pedig 2.20-2.75-ös szorzójú nyertes tippet foghattak azok, akik velünk tartottak.

A torna legnagyobb meglepetése talán Csehország nevéhez fűződik, az outsidernek tartott válogatott egészen a 6. helyig jutott. A csapat legjobbja a gólkirályi címet is elhódító Ondrej Zdahala lett, aki 55 találattal lett "aranycipős".

A torna legértékesebb játékosának (MVP) a svédek irányítóját, Jim Gofffridsont választották meg, a legjobb védő pedig a horvát Jakov Gojun lett.

Az Eb álomcsapatába két spanyol, 1 francia, norvég, dán, svéd és horvát játékos került be.

Az Eb legjobbjai
Gólkirály: Ondej Zdrahala (cseh) 55 gól
Legtöbb gólpassz: Sander Sagosan (norvég) 38
Legtöbb blokkolt lövés : Adrien DiPanda (francia) 12
Legtöbb hétméteres-gól: Ferran Sole (spanyol) 17/21
Kanadai táblázat: Rasmus Lauge Schmidt (dán) 76 pont
MVP: Jim Gottfridsson (svéd)
Legjobb védő: Jakov Gojun (horvát)

Az Eb All-star csapata