Német foci

3.70-es odds és pontosztozkodás jöhet a Bundesliga nyitányon

Pénteken a német foci szerelmeseinek kitörő örömére, majdnem négyhetes kihagyás után a két legjobb formában lévő csapat meccsével folytatódnak a német élvonal küzdelmei.

A tabella éllovas Bayern München az őszi szezont ihletett formában záró Bayer Leverkusen otthonába látogat, és az oddsok is sejtetik, hogy nehéz kirándulás vár Robbenékre.

1x2    
Bayer Leverkusen Döntetlen Bayern München
3.90 3.70 1.80

Heiko Herrlich, a hazaiak mestere abban a kényelmes helyzetben választhatja ki az ideális kezdőcsapatot, hogy nem kell sérültekkel számolnia - ritka manapság, de az egész keret bevethető a gyógyszergyáriaknál. Legutóbbi tíz meccsük mérlege 5-5-0, és ebben a periódusban 21 lőtt góljukkal holtversenyben az élen állnak a bajorok mellett. A BayArenából ugyan a Gulácsit a kapujában tudó Lipcse, és a pocsék forma miatt edzőt váltó Dortmund is pontot tudott lopni, azonban ezidáig legyőzőre még nem találtak a saját publikumuk előtt.

A tabellán ugyan jelenleg csak a negyedik helyen állnak, de a 3.-6. hely (Dortmund, Leverkusen, Leipzig, Mönchengladbach) között mindenkinek 28 egysége van, tehát tavasszal hatalmas küzdelem várható majd a dobogós helyekért.

Herrlichnek remekül sikerült kiépíteni a csapategységet, azonban a sikereket főleg a támadószekciónak köszönhetik, náluk van a legjobb német góllövő, a 9 gólos Volland és az egyik legnagyobb nemzetközi visszhangot keltő fiatal tehetség, a 6 gólnál és 5 gólpassznál járó jamaikai születésű Bailey.

[2544071] 2018-01-12 20:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx

A bajorok őszi szezonja vegyes képet fest, hiszen Jupp Heynckes visszatérése után szárnyra kaptak ugyan, decemberre azonban mégis mintha elfogyott volna a lendület. Az eredményességben ez annyira nem látszott, hiszen a gladbachi 2-1-es zakót leszámítva jöttek a győzelmek, azonban a pihenő előtti mindhárom Bundesliga-meccsüket egyaránt csupán 1-0-ra tudták abszolválni.

Heynckes feje a sérültek miatt is fájhat, igaz a keret klasszisokkal mélyebb, mint bármelyik oppozíciójé. Neuer lassan fél éve kidőlt rakoncátlankodó lábközépcsontja miatt, Thiago is hosszabb kényszerpihenőn van, ráadásul a friss hírek szerint Lewandowski és a német válogatott alappillére, Hummels is összeszedett egy kisebb sérülést. Hamar be is igazolódott, hogy miért is kellett cserecsatárt szerezniük, és a 10 év után hazatérő Sandro Wagner egyből élesben bizonyíthat.

Robbenék az összes kimutatásban vezetik a német élvonalat, azonban idegenben 9 meccsükből csak 6-ot tudtak megnyerni, és kétszer meg is égtek, gólokat viszont csak elvétve kapnak, a meccsenkénti átlagot nézve mindössze 0.63-at.

[2544071] 2018-01-12 20:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;5

Az őszi párharcot az Allianz Arenában ugyan 3-1-re behúzta a München, azonban 2013 márciusában nyertek utoljára a Leverkusen otthonában, lesz tehát miért visszavágnia Vollandék.

Parázs kis összecsapásra és adok-kapokra számítunk, az egy pont azonban mindkét félnek tökéletes, így e mellett tesszük le a voksunkat.

Tudtad?

  • A Leverkusen legutóbbi 4 hazai meccsén nem kapott gólt a Bayerntől
  • A gyógyszergyáriak legutóbbi 10 hazai meccsükből csak 1-szer kaptak ki a Bayerntől
  • A Leverkusen 12 meccs óta veretlen a Bundesligában
  • A Bayern legutóbbi 14, a Leverkusen legutóbbi 22 meccsén mindig szerzett gólt
Bayer Leverkusen - Bayern München
hatharom.com
1X2 - Döntetlen
@3.70
Fogadási határidő: 20:30
[2544071] 2018-01-12 20:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;
239384