Spanyol foci

A szerződésem nem jelent semmit - Zidane

  • gb1

A Real Madrid francia trénere vehemens nyilatkozatot adott a Numancia elleni kínos döntetlen után.

Zinédine Zidane belátta, hogy szerződése a Real Madriddal semmit nem jelent, miután csapata a másodosztályú Numanciát sem tudta legyőzni a Copa del Reyben szerda este. A blancók 5-2-es összesítéssel ugyan továbbmentek, köszönhetően a 3-0-ás első felvonásnak, azonban legutóbbi 4 meccsükből azt az egy találkozót zárták csak győzelemmel. 

Zidane elfogadta, hogy egyik napról a másikra állás nélkül maradhat. fotó: archív

A Numancia cserecsatára a padról beállva kettőt vágott a tartalékosan felálló fővárosiaknak - egy másodosztályú együttest azonban tartalékok ide vagy oda, le kéne gyűrni a spanyol gigásznak.

"Én csak megyek meccsről-meccsre - kezdte a mondandóját Zizou, aki szeptemberben hosszabbított szerződést a Reallal.

Nem tudok két-három évre előre tervezni, hiszen tudom hogy mennek itt a dolgok, még akkor is ha él a szerződésem - az semmit nem jelent.

Nem könnyű azoknak a játékosoknak, akik kevesebbet jutnak szóhoz. Egy jó meccset játszottunk, annak ellenére, hogy az az utolsó harmadban kicsit jobban a gázra léphettünk volna."

Az egyetlen öröm a madridiaknak a remekül játszó Lucas Vázquez első duplázása volt - a támadónak a 109. meccsén jött össze először ez a teljesítmény. Ezt leszámítva a csapatból hiányzott az energia, a kohézió és a céltudatosság is, ami valószínűleg annak tudható be, hogy a francia mester 10 helyen változtatott a Celtával hétvégén 2-2-őt játszó kezdőcsapaton.

"Örülök annak, ahogy a játékosok játszottak. A sok megkérdőjelezés a pocsék játékról vagy bármi másról nem érdekel. Meggyőződésünk, hogy tovább tudunk lépni. Tetszett a teljesítménye a játékosaimnak, és elégedett vagyok az utóbbi két meccsel is." - zárta sorait Zidane.

A Real legközelebb szombat délután lép pályára a Bernabéuban. Minden bizonnyal visszatér majd a szokásos kezdőcsapat, és a Villareal ellen hazai pályán bizonyíthatják, hogy nem törtek meg a kisebb kudarcoktól.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Villareal
1.25 5.50 10.00