Angol Ligakupa

Könnyed siker előtt a Manchester City

Már az első meccsen eldöntheti a továbbjutás kérdését a Manchester City a második számú angol kupasorozatban.

Könnyed siker előtt a Manchester City. - Fotó: Twitter

Már az elődöntőknél járunk az Angol Ligakupában, a héten pedig az odavágókat rendezik a sorozatban. Kedden a Premier League-et utcahosszal vezető Manchester City a másodosztályban negyedik helyen tanyázó Bristol Cityt fogadja. A bukmékerek szerint pedig nem az a kérdés, hogy nyerni tud-e a hazai csapat, hanem az, hogy mennyivel.

1x2    
Manchester City Döntetlen Bristol City
1.10 7.25 16.25

Az idei szezonban, Angliában, továbbra is veretlen Pep Guardiola együttese, miután szombaton az FA Kupában tudott nyerni, s jutott a legjobb 32 közé. Pedig az Égszínkékek a szokásosnál tartalékosabban léptek pályára a Premier League meglepéscsapata, a Burnley ellen, amely a szünetben még 1-0-ra vezetett az Etihad Stadionban, végül mégis 4-1-es zakóval távozott. Beigazolódni látszik tehát az, hogy teljesen mindegy, hogy a katalán mester milyen összetételben, felállásban küldi pályára az övéit a szigetországban, nincs csapat, amely komoly ellenállásra késztetné a manchesterieket.

Noha a hétvégén Liverpool-Manchester City mérkőzést rendeznek a Premier League-ben, Guardioláék annyival vezetik a bajnokságot, hogy voltaképp a keddi mérkőzés sokkal fontosabb, mint a vasárnapi. Az angol szaklapok szerint nem tartalékolnak majd a hazaiak, a biztos kimaradókon - Benjamin Mendy, Vincent Kompany, Gabriel Jesus, Phil Foden - túl maximum David Silva maradhat ki, aki az FA Kupa meccset követően családi okok miatt hazarepült Spanyolországba, így kérdéses a játéka. Ezen kívül pedig a kapuban lehet változás, az FA Kupában is védő Claudio Bravo nagy valószínűséggel a Bristol ellen is kezdhet.

[2685494] 2018-01-09 20:45:00 Manchester City - Bristol Cityx;

Ami a vendégeket illeti, a Bristol City igazi óriásölő együttesnek nevezhető az Angol Ligakupa idei kiírásában, hiszen az élvonalbeli Watford, Stoke és Crystal Palace együtteseit követően a sorozat címvédőjét, a Manchester United csapatát is elbúcsúztatta. Igaz, meg kell jegyezni, hogy a másodosztályú csapat a Watford kivételével mindegyik együttessel hazai pályán játszott, ráadásul a korábbi fordulókban csak egy mérkőzés döntött a továbbjutásról.

Ezúttal viszont a világ egyik legerősebb és legjobb formájában lévő csapatához utazik a Bristol, ráadásul a gárda enyhén szólva sincs formában. A vendégek ugyanis az elmúlt három tétmeccsüket - Wolverhampton és Aston Villa elleni bajnokik, Watford elleni FA Kupa-meccs - rendre elveszítették, méghozzá úgy, hogy ezen periódusban 1-10-es gólarányt tudnak felmutatni. Ha pedig mindezekhez hozzátesszük azt, hogy Gary O'Neil, Jens Hegeler, Famara Diedhiou, Eros Pisano, Callum O'Dowda és Ivan Lucic biztosan, míg Korey Smith vélhetően kimarad, akkor gyakorlatilag esélye sincs a Championshipes csapatnak az Etihadben kedden.

Mindezt a bukmékerek is érzékeltetik szorzóikkal, hiszen a    -n mindössze 1.10-szörös oddson fogadhatunk a hazaiak sikerére, a vendégek győzelme 16.25-szörös, míg a döntetlen 7.25-szörös pénzt érne. Ezt tetézi még, hogy a magyar állami iroda a legalább háromgólos hazai sikerre is csak 1.80-szoros oddsot ajánl...

A fogadóirodák szerint a City győzelme mellett jó esély mutatkozik gólzáporra is, mivel a     a 2,5-nél több találatra csak 1.30-szoros pénzt fizetne ki, viszont, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 2.05-szörösét kaphatnánk vissza.