Spanyol foci

Megvan a Real Madrid új kapusa?

  • gb1

Spanyol lapértesülések alapján a 23 éves Kepa Arrizabalaga lehet a blancók új hálóőre.

Minden jel arra utal, hogy a Real Madrid első - és úgy tűnik egyetlen - januári igazolása az Athletic Bilbao fiatal kapustehetsége lehet. A baszkok portásának szerződés fél év múlva, azaz nyáron lejár, és ha pénzt akarnak látni a játékosért, akkor nem akadályozzák meg, hogy a királyi gárda letegye érte a 20 millió eurós kivásárlási árat - különben júniusban ingyen távozhat.

fotó: tribuna.com

A Real az utóbbi időben hiába próbálta többször is megszerezni a Manchester United spanyol kapusát, David de Geát és a Chelsea portására, Thibaut Courtoisra is hiába mozdultak rá - Kepa szerződtetése azonban véget vetne a velük kapcsolatos találgatásoknak is egyben. Zidane célja ráadásul, hogy ne cserekapust, hanem hosszútávú megoldást szerezzen csapatának - így Navas is kezdhet aggódni fix helyét illetően.

Az eddigi szezonban a 23 éves kapus 4 meccset hozott le gól nélkül, és 14 pályára lépése alkalmával 19 találat rezegtette meg a hálóját, ami ugyan átlagos teljesítmény, de egy erősebb védőfallal minden bizonnyal sokkal jobban teljesítene.

A 23 éves és annál fiatalabb kapusok közül Európa top 5 ligájában három hálóőrnek van csupán jobb értékelése az egyik legnagyobb statisztikákkal és teljesítménnyel foglalkozó oldalon. A baszk játékos erősségei közé tartozik a hosszú indítás, távoli lövések védése, koncentráció, reflexek és büntetők hárítása, míg gyengeségként csupán a beadások elkapását listázza az oldal.

Kepát legközelebb vasárnap láthatjuk a pályán - a La Liga 18. fordulójában a Bilbao az Alavés csapatát fogadja majd.

1x2    
Athletic Bilbao Döntetlen Alavés
1.60 3.65 5.50