Premier League

Az Arsenalé lehet az utolsó szó 2017-ben

Az óév utolsó valamire való mérkőzését Birminghamben rendezik, ahol az Arsenal az esélyes.

Az Arsenalé lehet az utolsó szó 2017-ben. - Fotó: Twitter

A Premier League 21. fordulójának zárómérkőzésén az Arsenal együttese Birminghambe látogat, ahol a West Bromwich csapatával küzd majd meg vasárnap kora este. A bukmékereknél a vendégek az esélyesebbek, az előjelek alapján pedig illene is nyerniük.

1x2    
West Bromwich Döntetlen Arsenal
4.65 3.65 1.70

A hazaiaknak ugyanis roppant pocsékul megy manapság, immáron 19 (!) tétmérkőzés óta nem tudtak nyerni, a bajnokságban a második játéknap óta győzelem nélkül tengődnek, így nem meglepő, hogy a WBA a kieső helyek egyikén karácsonyozott, s a hétvégi meccstől függetlenül szintén ugyanitt kezdi az újévet.

Alan Pardew sem tudott tehát eddig hozzátenni a birminghami csapat játékához, sőt, a vele lejátszott hat meccsből négyszer még csak gólt sem tudott lőni a West Brom. Ráadásul a csapat házi gólfelelőse, José Salomon Rondon kidőlt a sorból, a támadásokért felelős Nace Chadli elég régóta sérült és James Morrison sem lesz bevethető az év utolsó napján.

A kék-fehérek egyrészt a statisztikákban bízhatnak, hiszen a felek legutóbbi két birminghami bajnokija hazai győzelemmel ért véget, másrészt pedig abban, hogy Arséne Wenger eltaktikázza a meccset, s már most túl sok figyelmet fordít a szerdai, Chelsea elleni találkozóra.

[2522952] 2017-12-31 17:30:00 West Bromwich Albion - Arsenalx;5

Mindezeken kívül egyébként minden a vendégek mellett szól, hiszen az Arsenal jó formában van, zsinórban hét tétmérkőzés óta nem talált legyőzőre, idegenben pedig négyre növelte veretlen meccseinek számát a Premier League-ben.

Ráadásul a vendégek szakvezetője biztosan csak Santi Cazorlára, Nacho Monrealra, Aaron Ramseyre és Olivier Giroudra nem számíthat, vagyis Chelsea meccs ide, Chelsea meccs oda, az Ágyúsok pazar kezdőt tudnak pályára küldeni a Hawthorns Stadionban.

Mindezek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy a bukmékereknél az Arsenal az esélyes, hiszen háromesélyben 1.70-szeres oddson fogadhatunk a vendégekre a    -n, a hazaiak sikere 4.65-szörös, míg a döntetlen 3.65-szörös pénzt érne.

A bukmékerek szerint gólzáporra nem számíthatunk, mivel a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra 1.70-szeres pénzt fizetne ki, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.75-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522952] 2017-12-31 17:30:00 West Bromwich Albion - Arsenalx;
237903