Nemzetközi foci

Játékosok, akiknek jobb csapatban lenne a helyük - 2. rész

  • gb1

Kétrészes sorozatunkban olyan focistákat gyűjtöttünk össze, akik játékuk alapján nem a legmegfelelőbb klubban játszanak.

Az első epizódban Alexis Sánchez, Pierre-Emerick Aubameyang és Malcom pályafutását vizsgáltuk meg, most pedig következzen még három játékos, akiknek jót tehetne a klubváltás.

Fábio Henrique Tavares 'Fabinho'

Az előző szezonban mutatott játéka alapján a 24 éves Fabinho rászolgált, hogy az európai futball-szcéna  legjobb védekező középpályásai közt emlegessék. Az AS Monaco fiatal tehetsége óriási szerepet vállalt, hogy 2017-ben sztárokkal tűzdelt PSG-t megelőzve bajnoki címet ünnepelhettek, a Bajnokok Ligájában pedig a Manchester City-t is búcsúztatva az elődöntőig meneteltek.

A nyári átigazolási időszakban a Monaco többek között olyan kulcsjátékosait engedte el, mint Benjamin Mendy, Bernardo Silva vagy Kylian Mbappé, azonban Fabinhüt hiába akarta vinni a Manchester United, és a City is a Monaco nem engedte el. A középpályásnak így nem volt más lehetőse, mint maradni, hiába akart volna a többiekkel 'tartani'.  Ahogy azt sejteni lehetett persze, a csapat teljesítménye jelentősen visszaesett az idei kiírásra, a BL-ből csoportutolsóként zuhantak ki, a Ligue 1-ben pedig a toronymagasan vezető PSG-t próbálják beérni.

A remek képességekkel megáldott játékos fő erőssége a védekezés, de sokoldalúságának köszönhetően a támadásokban is remekül feltalálja magát, tavaly 8 gólt szerzett, és 3 asszisztot osztott ki. Érik hát neki a váltás, hiszen ez a poszt manapság az egyik legfontosabbja a modern futballnak, csodálkoznánk tehát ha hamarosan nem következne be a játékos által is áhított távozás.

Harry Kane

Lehet néhányan furcsálni fogják, hogy Kane-t is ide listázzuk, hiszen az utóbbi évek egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő - igaz bajnokságot nem nyerő - angol csapatát erősíti. Ahhoz azonban, hogy a benne rejlő potenciált maximalizálja, érdemes lesz váltania, bár ideje tengernyi, hiszen még csak 24 éves.

Ha viszont realisztikusan akarjuk nézni a dolgokat, be kell látni, hogy a bajnokság már félúton elúszott és semmilyen jel nem mutat arra, hogy jövőre ők lennének majd a favoritok. Európai pályafutásuk akár egész sokáig tarthat, amennyiben meglépik életük egyik legkomolyabb feladatát, és legyőzik a kétmeccses párharcban a Juventust. Nehéz azonban elképzelni, ha szembetalálkoznak majd egy Barcelona-Real Madrid-Bayern München-Manchester City kaliberű csapattal, hogy 2 meccses formátumban továbbjutást abszolválnak.
Kane-t a sportújságírók egybehangzó véleménye alapján Anglia legjobb,- és a világ top 3  legjobb - csatára között tartják számon. Más szavakkal fogalmazva, simán reális, hogy a fentebb említett gigászok valamelyikében rúgja a bőrt és gyűjtögesse a trófeákat.

A sztártámadó mellesleg kedden Premier League rekordot döntött, hiszen még soha senki nem lőtt annyi gólt egy naptári évben mint ő. Az idei kiírásban 19 meccsen már 18 találatnál jár, és könnyen lehet, hogy újra elhódítja az aranycipőt.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma kétség kívül a jelen éra egyik legnagyobb tehetsége, és fiatal kora ellenére a szerdai kupaszereplés az Inter ellen - ha nem szenvedett volna sérülést - már a 100. pályára lépese lehetett volna az AC Milan színeiben.  A még mindig csak 18 éves kapus a valaha volt második legfiatalabb hálóőre a Serie A-nak, hiszen 16 évesen és 242 naposan debütált a vörös-feketék kapujában.

A rendkívül jó rugó technikával és reflexekkel megáldott kapus az idei kiírásban 39 védést mutatott be 18 találkozón, 5-ször hozott le kapott gól nélkül meccset és 74% ezidáig a passzpontossága az olasz élvonalban.

Mostanában már többször is cikkeztünk a súlyos elköltött milliók ellenére katasztrofális szezont futó Milánról, és immár nem csak a szurkolók, hanem a játékosok türelme is kezd kifogyni. Ráadásul az utóbbi hetek hírei alapján a milánói egyesület erőszakkal tarthatta meg a játékost, akinek a szénája nyáron nagyon úgy állt, hogy költözik Madridba és a királyi gárdához csatlakozik. (Az odds csupán 1.30 volt, de végül nem lett nyélbe ütve az üzlet)

Úgy tűnik tehát, hogy csak a váltás időpontja a kérdéses, igaz, ideje annyi mint a tenger, hiszen nem rég lett csak nagykorú, az azonban bizonyos, hogy hamarosan Európa egyik legnagyobb klubjának lesz a hálóőre, és meg van az esélye, hogy a világ legjobbjai közé emelkedjen.