Spanyol foci

Máris megvádolták az El Clásico bíróját részrehajlással

Pedig az idei Szuperkupát leszámítva a Barcelona mérlege is kitűnő a 34 éves sporival.

Kiemelt jelentőséggel bíró mérkőzést rendeznek szombaton a La Ligában, a 17. fordulóban ugyanis a Barcelona a Real Madridhoz látogat. Ha a katalánok győzelemmel tudnának hazatérni a fővárosból, azzal 11 pontra nőne előnyük a vesztett pontok tekintetében, amely gyakorlatilag a bajnokság lefújását jelentené. Természetesen a világ futballszeretőit hatalmas lázban tartja a mérkőzés, így beszédtémát szolgáltatott az elmúlt napokban a találkozó játékvezetőjének személye is.

Fotó: Getty Images

A megtisztelő feladatot a murciai Jose Maria Sanchez Martinez kapta, akinek nem ez lesz az első El Clásicója a szezonban. Augusztus közepén ugyanis ő bíráskodott, amikor a Spanyol Szuperkupa visszavágóján a madridiak 2-0-ra megverték a katalánokat.

Ezt leszámítva azonban a Barelonának is szerencsét hozott eddig a játékvezető, hiszen a Szuperkupát nem számolva 5-2-0 a mérlegük Martinezzel, míg a Madridnak 6-2-0.

A számok között ugyan nincsen különbség, de nem túl meglepő módon a katalán székhelyű El Mundo Deportivo máris megvádolta a játékvezetőt azzal, hogy az elmúlt években igencsak kedvezően fújt a madridiak mérkőzésén - az újság két jogtalanul megítélt büntetőt említ meg  a tavalyi szezonból az Alavés ellen.

"Nagyon fontos, hogy ha egy El Clásicóra készülsz, akkor ne nézz tévét, ne olvass újságokat és ne böngészd az internetet. Teljes mértékben izolálódnod kell a külvilágtól és tiszta elmével, határozottan ellátni a feladatod. Ugyanakkor igencsak megtisztelő a feladat, hiszen az egész világ ezt a mérkőzést nézi, így joggal vagy boldog, ha beválasztanak erre a mérkőzésre" - nyilatkozta a visszavonult játékvezető, Cesar Muniz Fernandez, akinek több El Clásico is jutott az évek során.

Remélhetőleg, a játékvezető ténykedése ezúttal nem szolgáltat majd beszédtémát a mérkőzést követően. Döntsék el a srácok a pályán a 3 pont kérdését.

    
Real Madrid Döntetlen Barcelona
2.10 3.65 3.05
[2580707] 2017-12-23 13:00:00 Real Madrid - Barcelonax;