Német foci

1.75-ért fogadunk a pénteki Bundesliga-derbire

A Gladbach és a Hamburg együttese a Bundesliga 17. fordulójának nyitómeccsén méri össze erejét péntek este a Borussia Parkban.

1x2    
Gladbach Döntetlen Hamburg
1.70 3.60 4.75

A top 4 várományos Borussia Mönchengladbach enyhén megtorpant az utóbbi hetekben. Dieter Hecking mesternek azonban már nem csak a sebezhető védelem miatt fájhat a feje, újabban a gólszerzés sem megy olyan gördülékenyen - legutóbbi 4 meccsükön csak 3-szor rezegtették meg az ellenfelek hálóját,  A német élvonalban ők kapták a második legtöbb gólt, ezidáig 27-et, ami 1.7-es átlag meccsenként.

November végén még 2-1-re sokkolták a Bayernt, azóta viszont érthetetlenül gyengén szerepelnek, és három meccs óta nyeretlenek. Hazai statisztikájuk annyira azért nem aggasztó, 8 meccsen 4-2-2 mellé 10-10-es gólarány párosul, azonban abból 5-öt a Leverkusen szerzett, amikor is 1-5-re feltörölték velük a padlót - ezt leszámítva általában 1 kapott gólt könyveltek csak el. Ezzel a kis hullámvölggyel kicsúsztak a top 6-ból, azonban csak 4 egység választja el őket a 2. helyen tanyázó Schalkétől - akikkel legutóbbi hazai meccsükön 1-1-re remiztek.

Papadopouloséknak nem sok babér termett eddigi túráikon. fotó: bundesliga.com
A vendégek sokkal nagyobb bajban vannak mint ellenfelük, hiszen jelenleg 16.- kiesési-playoff helyen állnak. A helyzet nem új keletű számukra, hiszen évek óta a tűzzel játszanak, azonban még soha nem estek ki az élvonalból. Markus Gisdol fiai eddig 15 pontot gereblyéztek össze, amiből mindössze 4 egység származik a túráikról. Az idei kiírás eddigi 7 idegenbeli meccséből 5-öt elbuktak, és átlagban majdnem 2 gólt kapnak meccsenként. Cserébe kevesebb mint 1 gólos átlaguk van, eddig 6 jött össze, sokat mondó továbbá, hogy legjobb góllövőjük Jann-Fiete Arp aki 2 találatnál jár.

Hamburg#ger-hamburger_sv#5

A Gladbach-al kapcsolatban leírt negatívumok ellenére simán behúzhatjuk a hazait, hiszen a tapasztalt Hecking mester és csapata is rendkívül determinált lesz, hogy otthon tartsa mindhárom pontot, és visszakerüljön az élbolyba. Az idegenben harmatgyenge Hamburgnál ideálisabb ellenfél pedig nem is jöhetne szembe. 

Tippjeink a mérkőzésre
Gladbach nyer @1.75
Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.70

1X2 + Mindkét csapat szerez gólt -     Hazai és igen

@3.35
[2544061] 2017-12-15 20:30:00 Mönchengladbach - Hamburgx;
239384