Német foci

Képlékeny a Bayern-legendák jövője

  • gb1

A 'Robbery' duó szerződése júniusban lejár, és egyelőre nem tudni milyen sors vár rájuk.

Egy szép korszak a végéhez közelít Münchenben. fotó: reuters.com

A két szélső az utóbbi tíz évben kétségkívül a legfontosabb láncszemek közé tartoztak a Bayernben - mindketten ikonná váltak. Fénykorukban minden védelem rémálmai, az európai klubfutball legveszélyesebb duója voltak. Azonban rajongóik szomorúan konstatálhatják, hogy a csapaton belüli konkurencia, és korosodás egyaránt arra utal, hogy hamarosan elválhatnak útjaik a német rekordbajnokkal, vagy ha új szerződést is írnak alá, akkor jóval kevesebb játékidőre számíthatnak. Coman, James és Müller is prioritást élvezhetnek a jövőben, a kölcsönbe adott Gnabry nyáron visszatér a Hoffenheimből, és még nem is beszéltünk a várható nyári igazolásokról, tehát nem lesz könnyű helyzetben a két sztár.

A bajor klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a TZ-nek adott nyilatkozatában a következőket mondta: "Francknak és Arjennek komoly történelme van a klubnál, és tudjuk, hogy mennyit köszönhetünk nekik. Mindketten nagyon fontosak számunkra, de ami lényeges, hogy hogyan sikerül nekik a folytatás. Nem a közeljövőben fogunk dönteni róluk, de komoly beszélgetésekre van kilátás - várhatólag kora tavasszal."

A 33 éves Robben 2009-ben igazolt a Real Madridból Münchenbe, és eddig 6 bajnoki aranyat és 1 BL-győzelmet ünnepelhetett a klubbal. 93 szerzett góljával a Bundesliga legeredményesebb holland góllövője, valamint a Bayern legtöbb találatot szerzett külföldi játékosa is egyben. Mindent összevetve 274 meccsen 134-szer talált be, és 91 asszisztot osztott ki. A szélső a nemzeti tizenegyben - a sikertelen vb-kvalifikáció után - már szögre akasztotta a cipőjét.

A francia sebhelyesarcú sztár egy salátástállal többet zsebelt be jóbarátjánál, hiszen ő már 10 éve - 2007 óta a bőrnadrágosok játékosa. Anno a Marseille-től szerezték meg Rumeniggéék, és hamar közönségkedven lett Münchenben. 365 alkalommal szerepelt a bajorok színeiben, ezalatt 112 gólt, és 174 asszisztot jegyez. A triplázás évében (2013: BL, Bundesliga, Német-kupa győzelem), közel 30 évesen volt a csúcson - ő és Robben hozták össze a BL-győzelmet érő találatot is. Ribéry már korábban jelezte, hogy amennyiben lehetséges, 3 évig hosszabbítana a bajorokkal, és szeretné Münchenben befejezni a karrierjét.

A jövőjük tehát képlékeny, ami azonban biztos, hogy ha ugyan egy kicsit kopott is a sebességük az évek során, de még mindig öröm őket a pályán látni, és még mindig bármikor képesek eldönteni egy fontos mérkőzést. A bajorok szerda este a még nyeretlen Költ fogadják - Robben sérülés miatt nincs a keretben sem, Ribéry azonban a kezdőbe várható. 

1x2    
Bayern München Döntetlen 1. FC Köln
1.07 10.00 21.00
[2544048] 2017-12-13 20:30:00 Bayern München - 1. FC Kölnx;