Bajnokok Ligája

Nem is lehet más a tippünk a Barca-Sportingra!

A katalánoknak púp a hátukra ez a meccs, a portugálok viszont még bízhatnak a továbbjutásban.

A Barcelona az előző fordulóban a torinói döntetlennel bebiztosította a csoportelsőségét a D jelű négyesben, így a Sporting elleni zárómeccs tulajdonképpen teljesen lényegtelen a számára. Ezzel szemben a lisszaboni alakulat még továbbjuthat, ehhez pedig arra lesz szüksége, hogy több pontot szerezzen, mint a Juventus Görögországban.

1x2    
Barcelona Döntetlen Sporting
1.32 5.00 8.25

A fogadóirodák ennek ellenére nem nagyon rizikóztak, hiszen simán kihozták a Barcát favoritnak, igaz, ha lenne tétje a meccsnek, alig kapna 1.20-nál magasabb szorzót a katalán alakulat.

Ernesto Valverde kezei alatt a Barcelona sokat változott, a baszk mestert ismerve pedig szinte kizárt dolog, hogy széthajtsa a játékosait ezen a derbin. Nyilván hazai pályán nem lehet lelazsálni egy BL-meccset, de már a Juve ellen is láthattunk, hogy Valverde akár Messit is képes padoztatni, ha más célokat is szem előtt akar tartani.

Márpedig a Barcelona nagyon kemény sorsolást kapott decemberre, a hétvégén például a Villarreal otthonában vár rá egy kőkemény bajnoki csata.

Fáradni látszik a keret, zsinórban két iksz is becsúszott a La Ligában, csak a riválisok botladozásainak köszönhető, hogy még mindig megnyugtató előnyből csücsülnek a tabella tetején.

Busquets, Suárez és Messi is ott lehet a kezdőben kedden este / fcbarcelona.es

Sok problémát okoz a katalánoknak, hogy egyre több alapember dől ki a sorból. A Celta Vigo ellen a szezonban kimagasló teljesítményt nyújtó Samuel Umtiti sérült le, a fiatal franciára előreláthatólag 8 hét kihagyás vár majd. Rafinha, Dembelé, Mascherano, régóta maródi, míg a karmester Andrés Iniesta szintén a vigói találkozón robbant le.

Az előzetes hírek szerint Valverde Messit, Suárezt és Paulinhót is kezdőbe rakhatja, de helyet kaphat Páco Alcacer, Thomas Vermaelen és Aleix Vidal is - előbbi kettőnek a BL-ben idén egyetlen játékperce sincs.

A Barca kerete a Sporting elleni meccsre
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis, Suárez, Messi, Cillessen, Paulinho, Deulofeu, Alcácer, J. Alba, Digne, S. Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Vermaelen.

A Sporting helyzete teljesen más. A portugálok a Porto és a Benfica pénteki remijét kihasználva a felzárkóztak a bajnokságban és már csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően másodikok, de ne legyenek kétségeink, Jorge Jesús rámegy a továbbjutásra a BL-ben is. Pechükre sorsuk nem csak a saját kezükben van, hiszen ha a Juve legyőzi Pireuszban az Olimpiakoszt, akkor teljesen mindegy mit érnek el a Barca ellen.

243151

A görög túra azonban nem lesz egyszerű az olaszoknak, így a Sporting nem feltartott kézzel fut majd ki a Nou Camp gyepére. Jonathan Silva kivételével gyakorlatilag mindenki hadra fogható a vendégeknél, akik a lisszaboni odavágóból is tudnak erőt meríteni.

Adott tehát egy szituáció, melyben az esélyesebb csapat számára teljesen mindegy a végeredmény, míg az underdog az utolsó pillanatig küzdeni fog a sikerért.

A nagy kérdés igazából az, hogy ez a pillanat mikor jön majd el, hiszen az Olimpiakosz-Juventus meccs állásáról folyamatosan tájékozódhatnak a játékosok is.

Ez a mérkőzés kiváló terepet nyújthat az élő fogadáshoz is, de van fantázia az első félidő eredményében is, egy X2-es opcióra 1.69-es szorzót kapunk jelenleg.

A meccs előtt azonban úgy véljük, a mindkét csapat szerez gólt opció jelenti a legjobb megoldást. A Sporting motivált, a Barca védőhiányban szenved és fél szemmel már a hétvégi bajnoki figyel, egy gólváltás ezen az ibériai rangadón simán benne van.

Barcelona - Sporting
hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.70
Fogadási határidő: 20:45
[2620483] 2017-12-05 20:45:00 Barcelona - Sporting CPx;