Premier League

Bármi előfordulhat az Arsenal-Manchester United klasszikuson

A Premier League egyik legnagyszerűbb rivalizálása folytatódik szombaton, az Ágyúsok ugyanis a Vörös Ördögöket fogadják.

Mourinho és Wenger ismét összecsap. - Fotó: Archív

A Premier League 15. fordulójának rangadóját az Emirates Stadionban rendezik szombat kora este, amikor is az Arsenal és a Manchester United csap össze. Mindkét csapat remek formának örvend, hiszen az Ágyúsok és a Vörös Ördögök is megnyerték az utolsó három bajnoki találkozójukat.

1x2    
Arsenal Döntetlen Manchester United
2.45 3.25 2.75

Ahogy az imént említettük, a hazaiak jó formában vannak, hiszen a Manchester City ellen elszenvedett vereséget követően a Tottenham, a Burnley és a Huddersfield ellen is győzelmet arattak. A sikerek pedig főleg úgy érnek sokat, hogy ezen együtteseket sikerült lenulláznia Arséne Wengeréknek, hiszen a fentebb sorolt trió ellen 8-0-s gólarányt tudnak felmutatni.

Azonban van egy mutató, amiben még jobb az Arsenal, a csapat ugyanis ezidáig mind a hét idei hazai Premier League-meccsét lehozta, 20-4-s gólkülönbséggel, amire rajta kívül csak a szombati ellenfele, a Manchester United volt képes a most futó kiírásban.

Mindezek pedig annak köszönhetőek, hogy idén alig van sérültje Wengernek. Amikor a hátsó alakzatát úgy tudta pályára küldeni, hogy Laurent Koscielny, Shkordan Mustafi és Nacho Monreal is egyszerre volt kezdő, akkor az Ágyúsok hatszor is megúszták kapott gól nélkül. Már pedig ezen a játékosok biztosan ott lesznek a pályán, hiszen a trió mindegyik tagja 100 százalékos állapotban van. Ugyanez viszont nem mondható el Santi Cazoláról, Alexandre Lacazettéről, akik nem lépnek pályára szombaton.

[2522883] 2017-12-02 18:30:00 Arsenal - Manchester Unitedx;

Ami a vendégeket illeti, a United is jó passzban van, hiszen a Chelsea elleni zakó után a Newcastle, a Brighton és a Watford is fejet hajtott a gárda előtt. Ugyanakkor José Mourinho alakulatának az elmúlt hetekben nem megy házon kívül, hiszen az utolsó öt idegenbeli találkozójából hármat is elbukott, a Stamford Bridge mellett olyan helyeken, mint Basel vagy Huddersfield.

Ezek ellenére nem szabad leírni a manchesterieket a hétvégi derbi előtt, főleg úgy, hogy csak Michael Carrick és Phil Jones nem játszik biztosan, Marouane Fellaini, Phil Jones, Eric Bailly és Nemanja Matics szereplésére is mutatkozik esély.

Az elmúlt idényben -amikor már Mourinho irányította a MU-t - a csapatnak nem sikerült legyőznie az Arsenalt, sőt az Emiratesben simán kikapott 2-0-ra, igaz, a vendégek akkor már csak és kizárólag az Európa Ligára fókuszáltak. Ezúttal viszont mindkét csapat csak erre a meccsre összpontosít, hiszen nagyon nem mindegy, hogy ki milyen szájízzel kezdi az őrült decemberi hónapot.

A fogadások megkötése előtt érdemes számításba venni azt, hogy a Vörös Ördögök a Liverpool és a Chelsea ellen sem vállaltak kockázatot idegenben, ez pedig nagy valószínűséggel most is így lesz. Ennek is megfelelően a fogadóirodákban abszolút háromesélyes a mérkőzés, hiszen a    -n a hazaiakra 2.45-szeres, a a vendégekre 2.75-szörös, míg a döntetlenre 3.25-szörös oddson fogadhatunk.

A bukmékerek a 2,5-nél több és kevesebb találatra is egyaránt 1.80-szoros pénzt fizetnének ki, ugyanakkor, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.65-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522883] 2017-12-02 18:30:00 Arsenal - Manchester Unitedx;
237903