NB I

Gyenge játékkal is örömünnep lett a ferencvárosi visszatérés vége

Címkék:

Nem játszott jól a Ferencváros, de így is három ponttal sikerült megünnepelniük fanatikusaik visszatérését.

Ahogy sejteni lehetett, remek hangulatban, de nem telt ház előtt kezdődött meg szombaton délután a Ferencváros-Debrecen mérkőzés. A néhány üres szék mellett azonban a kapu mögött helyet foglalhattak az ultrák, akik szenzációs atmoszférát varázsoltak a Groupama Arénába.

Fotó: MTI

Az csakhamar kiderült, hogy a debreceniek nem csinálták össze magukat a hangulattól, az első negyedórában egyértelműen Bódi Ádámék futballoztak fölényben. Elsősorban éppen a Videoton kölcsönjátékosa lövései jelentettek veszélyt, ám Dibusznak nem kellett játékba avatkoznia.

A félidő feléig kellett várni, mire felébredtek a hazaiak, ám ez is csak annyit jelentett, hogy Nagy Sándor kapusnak néha-néha játékba kellett avatkoznia. A Debrecen a várakozokon felül játszott, a ferencvárosiakra azonban nem ragadt át a hangulat, amely 20 ezer fanatikusra igen. Összességében tehát csalódás volt a Fradi első félórában látott játéka.

A Loki kapusának először a 32. percben kellett igazán védenie, ekkor Gorrarián megpattanó lövése keltett némi rémületet a szép számú hajdúsági szurkolókban. A félidő hajrájára átvette a kezdeményezést a zöld-fehér gárda, Varga Roland még egy ziccernek mondható helyzetet is elpuskázott, így tulajdonképpen jókor jött Herczeg András fiainak Andó-Szabó sípszava.

Fotó: fradi.hu

A második félidőt lényegesen jobban kezdte a Fradi, mint az elsőt, de a helyzetek ezúttal is el-elmaradoztak a fővárosi oldalon. Az áttörést végül az 58. perc hozta meg, amikor is egy semmiből jött góllal megszerezte a vezetést a Ferencváros. A gólszerző végül Varga Roland lett, de az akciót korábban már Priskin Tamás és Böde Dániel is befejezhette volna.

Fotó: MTI

Elmondható tehát, hogy nem a jobban játszó, hanem a szerencsésebb csapathoz került a vezetés. A Fradi nem ült sokáig a babérjain, rögtön bevitték a második ütést is, ezúttal Priskin Tamás egy szögletet követően egy lecsúszott ollózással talált Nagy kapujába.

Harminc perccel a vége előtt tehát hirtelen a semmiből került kilátástalan helyzetbe az egyáltalán nem rosszabbul játszó Loki. Herczeg ugyan beküldte Takács Tamást is, de a debreceni támadások nem jártak eredménnyel, egészen a 85. percig, amikor is Jovanovic vette be Dibusz kapuját. Az utolsó percekben ment előre becsülettel a Loki, ám az egyenlítés elmaradt.

Összességében a döntetlen egyértelműen igazságosabb eredmény lett volna, egy kétperces debreceni rövidzárlattól eltekintve a Loki fiataljai egyenrangú partnerei voltak a Ferencvárosnak. A győzelmet persze nem kell megmagyarázni, sikerével a zöld-fehérek megszakították a Debrecen jó szériáját és maradtak az NB I élén.

Fotó: vidi.hu

Az OTP Bank Liga többi, délutáni mérkőzései hoztak egy igazán nagy meglepetést. A Videoton Lazovics duplájával, valamint Scsepovics és Henty góljaival verte meg a Mezőkövesdet, a keleti rangadót a Balmazújváros a 95. percben nyerte meg a DVTK ellen, nyerni tudott a Paks a Haladás utolsó soproni mérkőzésén, míg az Újpest szintén "vendégként" nyert a Vasas ellen Dunaújvárosban.

A forduló utolsó mérkőzését, a Honvéd-Puskás derbit 19 óra 30 perctől rendezik.

2017-11-04;212
239099