NB I

Egyre hihetőbb, hogy a Fradi lesz a bajnok

Őrségváltás volt hétvégén az OTP Bank Ligában, a Fradi átvette a vezetést a Videotontól. A két csapat fej-fej mellett halad, de nem csak a tabellán állnak ugyanúgy.

Elolvadt a Videoton előnye a Ferencvárossal szemben, miután a fehérvári alakulat a hétvégén 2-0-s vezetésről is csak egy pontot tudott szerezni az Újpest vendégeként. Eközben a Ferencváros a Mezőkövesd otthonában nyert 1-0-ra, így Thomas Doll legénysége jobb gólkülönbségének köszönhetően az NB I tabellájának élére állt.

Ennek köszönhetően a magyar állami irodában is módosítottak a szorzókon, a bajnoki cím első számú várományosa ugyan továbbra is a Videoton, ám gyakorlatilag a Fradinak azonosak az esélyei az aranyéremre - legalábbis az oddsok alapján.

Ki nyeri a magyar bajnokságot?
   
Videoton 1.90
Ferencváros 1.95
Debrecen 10.00

Böde góljaival megindult a Fradi a tabellán / Fotó: fradi.hu

Árulkodó jelek - lehet bennük hinni?

Bár ahogy a szavazásunk állásán is látható, a honi közvélemény egyértelműen a Videoton bajnoki címében bízik, de az elmúlt hetek történései közül akad néhány figyelemreméltó jel, amely módosíthatja az álláspontokat.

Az egyik és talán legfontosabb tényezővé válthat, hogy az FTC elnökének, Kubatov Gábornak sikerült megegyeznie a ferencvárosi ultrákkal, így az ország legnagyobb és leghangosabb szurkolótábora november 4-től újra rendszeres látogatója lesz a Fradi meccseinek.

Mióta az FTC átvette a Groupama Arénát, a vénaszkenneres beléptetés miatt a B-közép bojkottálta a csapat futballmérkőzéseit, így ez a megegyezés komoly lökést adhat az együttesnek. A rendkívül alacsony nézőszámokhoz szokott bajnokságban nem kis előnyt jelenthet egy többezres drukkerhad, a Fradi pedig a szurkolók támogatását élvezve játékban is megindulhat felfelé.

Merthogy a zöld-fehérek úgy vezetik a tabellát, hogy a mutatott játék terén nem nyűgözik le a szurkolókat, az eredmények mindenesetre jönnek. Mondjuk ezt úgy, hogy a Magyar Kupában kiesett a gárda a másodosztályú Kisvárdával szemben, de könnyen lehet, hogy a sorozatban háromszor is elhódított sorozatot most beáldozták a bajnokság oltárán - ugyanis a BL-selejtezőből indulva jóval nagyobb az esély egy nemzetközi kupa csoportkörére.

A Videoton háza táján viszont egyre több a feszültség. A fehérváriak most az Újpest elleni balhéval vannak elfoglalva, az Ezekiel Henty-t ért rasszista támadások miatt morcos a légkör a csapatnál. A feszültséget csak tetézheti az agyonnyert meccs elbukása - Kovácsik Ádám a 92. percben még büntetőt is védett, így maradt döntetlen az állás -, valamint Anel Hadzic és Asmir Suljic kiállítása is.

Játékban a Vidi sem tudott előrelépni nyári önmagához képest és nagy különbség a Fradihoz képest, hogy Marko Nikolics csapata továbbra is albérletbe kényszerül, mivel a Videoton stadionjának átadása csúszik.

Nem feltétlenül érdemes belelátni többet a dolgokba, mint amennyit feltétlenül szükséges, mindenesetre bő egy hónappal ezelőtt a Videoton "fix" befutónak tűnt az aranyra, ám mostanra a Fradi utolérte magát és komoly aspiránsa lett az NB I-nek.

 

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099