Magyar válogatott

Dzsudzsákéknak újabb Real Madrid-sztárral kell megküzdeniük

  • MVB80

Novemberben Luxemburg és Costa Rica ellen zárja az évet a magyar labdarúgó-válogatott.

Két tétmeccse van még hátra idén a magyar válogatottnak, persze a tétmeccs szó relatív, mivel azt már tudjuk, hogy a Svájc és Feröer elleni vb-selejtezőkön csak az az egy célunk lehet, hogy megtartsuk a harmadik helyet, ehhez Feröer legyőzése már elég.

A két októberi vb-selejtező után két felkészülési meccsel zárja az évet a válogatott, amely november 10-én Luxemburgban lép pályára, majd négy nappal később Costa Ricát fogadja.

Luxemburg pár hete azzal sokkolta a futballvilágot, hogy 0-0-ra végzett a tavalyi Eb-döntős franciákkal, ráadásul idegenben.

Luxemburg jelenleg a 101. helyen áll a FIFA-világranglistán, vagyis 42 hellyel szorul a magyar csapat mögé.

A csapat öt pontot gyűjtött eddig a mostani vb-selejtezőkön, a franciák elleni döntetlen mellett a maradék négy pontot a fehéroroszoktól csente el. A magyar válogatott eddig hibátlan Luxemburg ellen, tíz meccsen tíz győzelem a mérleg, legutóbb 2011-ben találkoztak a felek, akkor Szabics Imre góljával jött össze az 1-0-s siker.

Costa Ricával felnőttszinten még egyszer sem játszottunk, de a csapatból Keylor Navas neve itthon is ismerős, hiszen a Real Madrid kapusáról van szó.

1x2    
Alavés Döntetlen Real Madrid
12.00 6.70 1.18

Rajta kívül a korábban a Fulhamben és a PSV-ben is légióskodó, jelenleg a portugál Sportingban játszó Bryan Ruíz, valamint az egykor az Arsenalnál szereplő, jelenleg a Betis alkalmazásában álló Joel Campbell is ismert alakja a nemzetközi futballnak.

Costa Rica két körrel a selejtezők vége előtt a második helyen áll a CONCACAF-zónában, így ha októberben legalább egy pontot szerez a maradék két meccsen, akkor kijut az oroszországi vébére.

A Mexikó elleni vb-selejtezőn ezzel a csapattal állt fel Costa Rica, felső sor: Keylor Navas, Bryan Ruíz, Kendall Waston, Celso Borges, Francisco Calvo. Alsó sor: Bryan Oviedo, Johnny Acosta, David Guzman, Marco Urena, Cristian Gamboa, Cristian Bolanos

A Costa Rica-i válogatott összesen négy világbajnokságon szerepelt (1990, 2002, 2006, 2014), és a legutóbbi tornán előbb úgy jutott el a legjobb nyolcig, hogy csoportjában Uruguayt, Olaszországot és Angliát, vagyis három világbajnokot előzött meg, aztán a nyolcaddöntőben büntetőkkel verte ki a görögöket, és végül szintén tizenegyesekkel vérzett el a hollandok ellen.

Úgyhogy érdemes lesz komolyan venni a Ticókat, a magyar futball amúgy sincs olyan helyzetben, hogy bármilyen ellenfelet félvállról vegyen.